Buszbaleset: nincs műszaki meghibásodásra utaló nyom

2017.01.24. 13:24 Módosítva: 2017.01.24. 13:25

A Norvégiában tárgyaló Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a veronai buszbalesettel kapcsolatban úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy

a nyomozásról kapott információk alapján mindeddig semmi olyan nyomot nem találtak a hatóságok, amely műszaki meghibásodásra utalna.

Ugyanakkor elmondta, hogy az olasz rendőrség mindazonáltal megerősítette azt a korábbi értesülést, hogy féknyomot valóban nem találtak. A túlélők meghallgatásából azt a következtetést vonták le, hogy az elmondottakban nincs ellentmondás, és semmilyen rendkívüli esetről, fejleményről nem számolt be senki a balesetet megelőző percek tekintetében.

A Bors már reggel arról írt, hogy a sofőrök kollégái durrdefektre gyanakodnak, a busz ugyanis jó műszaki állapotban volt, az elhunyt sofőrök pedig 25 éves munkatapasztalattal rendelkeztek.

Lassabban halad az azonosítás

A külügyminiszter tájékoztatása szerint az Olaszországban kórházban lévő, két válságos sérült állapota nem romlott, de a súlyos égési sérülést szenvedett sérülten bőrátültetést kellett végezni. A másik válságos állapotban lévő - koponyasérülést szenvedett - sérült hét-tíz napon belül hazaszállítható lehet, ha így halad a felépülése.

A holttestek azonosításához szükséges minden DNS-mintát már levettek a hozzátartozóktól, de a mintavétel a holttestekről azok állapota miatt kicsit nehezebben megy, mint ahogyan az olasz hatóságok várták. Ezért lehet, hogy a korábban ígért szerdánál néhány nappal később lesznek meg a DNS-vizsgálatok eredményei. Szijjártó szerint az olasz hatóságok a ruházatot, ékszereket is figyelembe vesznek az azonosítás során.

A külügyminiszter bejelentette azt is, hogy egy temetkezési vállalatokat tömörítő szövetség jelentkezett, hogy a holttesteket ingyen hazaszállítják, az ehhez szükséges autók és szakemberek rendelkezésükre állnak. Most ezt a folyamatot koordinálják a minisztériumnál, azonban a hazaszállítás időpontja az azonosítástól és az olasz hatóságoktól függ.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport