Kisebb földrengés volt Budapesten

2017.01.24. 14:25
Ön is érezte? Van fotója, vagy videója?
Küldje el nekünk!

A Richter-skála szerinti 2,2-es erősségű földrengés volt kedden 13.18-kor Budapest déli részén, körülbelül 3 kilométeres mélységben, közölte a katasztrófavédelem. A földmozgást nemcsak a műszerek, az emberek is érezték.  A katasztrófavédelem műveletirányítási ügyelete eddig nem kapott bejelentést károkról.

A XXI. és a XXIII. kerületben lehetett érezni a földrengést, írta a  Facebookon  az MTA CSFK GGI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium.

A 2,2-es földrengés nem számít különlegesnek Magyarországon, a Richter-skálán a „rendkívül gyenge” kategóriába sorolják. 2013. április 23-án 4,8-as földmozgás volt Heves megyében, az 1985. augusztus 15-én Berhidán kipattant rengés pedig 4,9-es. Ereje akkora volt, hogy hetvenkét házat le kellett bontani.

Olvasóink írták:

  • „A III. kerületben is érezni lehetett. Mi Csillaghegyen, a Szentendrei út mellett lakunk, és a házunk minden nagyobb kamionnál berezonál, de most az volt a furcsa, hogy semmi nem ment el éppen.” (Dániel)
  • „Dunaharasztin is lehetett érezni. Nagy robaj volt, és rázkódott az épület. Nem tartott sokáig, de kicsit félelmetes volt.” (Anett)
  • „Szigetszentmiklóson érezni lehetett. Elfeküdtem az ágyon egy kicsit pihenni és olyan érzés volt, mintha lebegnék, szédülnék. Mondtam magamban, hülye vagyok? Vagy tényleg inog az ágy alattam???” (Éva)
  • „Pedig hiába 2,2 es volt, a földrengés közelében igenis nagyon lehetett érezni! Pár utcára lakunk az epicentrumtól és beleremegett az egész ház, ijesztő volt!!” (Nikolett)
  • "Székesfehérváron a 9. emeleti lakásban (Víziváros Városrész) enyhén belengett a csillár. Pont ebédhez készülődtünk, hangot nem hallottam, ment a tévé." (Laci)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport