Sajnáljuk, de gyárilag nincs fűtés a buszon

2017.01.24. 17:10

„Felhívom szíves figyelmüket a 10H autóbuszok állapotára, melyekkel naponta kénytelenek vagyunk utazni. Nem a mai az első eset, hogy az adott járaton kiépítetlenség hiányában még a lehetősége sincs annak, hogy az autóbusz vezetője fűtsön. Az adott járaton több multi és kisebb cég dolgozói utaznak rendszeresen a Volán talán két legkorszerűtlenebb buszán, holott a város legtöbb adóját fizető cégek dolgozói" − idézi a Nyugat.hu egy olvasójukat

A szombathelyi 10H-s buszjárat az Oladi városrész - Vasútállomás - iQor Kft. közötti szakaszon közlekedik nap mit nap, az üzemeltetője pedig az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ, vagyis az ÉNYKK, írja a lap. Megkérdezték a társaságot, hogy tényleg nincs fűtés a rendszeresen közlekedő járaton, vagy csak valami egyszeri hibáról lehetett szó, de a válasz nem túl vidám:

A jelzett autóbusz beépített fűtő berendezéssel nem rendelkezik, selejtezési tervünkben szerepel

– írta válaszában a közlekedési társaság. Majd hozzátette:

„A több hete tartó rendkívül hideg időjárás erősen igénybe veszi az elöregedett autóbusz parkot. Autóbusz-vezetőink, szerelőink mindent elkövetnek annak érdekében, hogy zavartalan közlekedést tudjunk biztosítani. Folyamatosan törekszünk az utasok kényelmét és komfortérzetét befolyásoló műszaki és technikai paraméterek – úgy, mint a fűtés, vagy a légkondicionálás - megfelelő szinten tartására, azonban ezt az autóbuszok műszaki adottságai is befolyásolják. Amennyiben lehetőségünk lesz új, megfelelő befogadóképességű autóbusz beszerzésére, úgy a jelzett autóbuszt kivonjuk a forgalomból".