Gyurcsány feloszlatta a Hunvalddal lepaktáló DK-sokat

D MTZ20161221001
2017.01.25. 15:19

A DK elnöksége a napokban feloszlatta az egyik budapesti választókerületi szervezetét. 

A VI. és VII. kerületi (5. választókerület) DK-soknak az volt a bűnük, hogy helyi megállapodást kötöttek Hunvald Györggyel, holott erre nem volt felhatalmazásuk. Gyurcsány Ferenc és az elnökség ezért feloszlatta az egész 5. választókerületi szervezetet - írta a 24.hu.

"Mély fájdalommal, szomorúsággal és csalódottsággal" vették tudomásul a helyi DK-sok a döntést, legalábbis így kezdődik a körlevél, amelyet a helyi elnök szétküldött a tagoknak. A levélből kiderült, hogy Gyurcsány és az országos elnökség "egyoldalúan, és egyhangú döntéssel" döntött a feloszlatásról.

A DK szóvivője, Gréczy Zsolt azt mondta a 24.hu-nak, hogy a VII. kerületiek óvatlansága volt a feloszlatás oka. A helyiek ugyanis olyan választási együttműködési megállapodást készítettek elő 2019-re az Erzsébetvárosban, amelyre nem volt felhatalmazásuk. 

A DK nem köt megállapodást Hunvald Györggyel

- mondta Gréczy Zsolt. Mi is megírtuk december végén, hogy Hunvald György egykori szocialista polgármester, aki az ingatlanügyek miatt évekig ült előzetesben, megkezdte a választási felkészülést 2019-re

Hunvald egy blogbejegyzésében azt írta, hogy "az országban talán elsőként – együttműködési megállapodást írtunk alá a 2019. évi önkormányzati választásokra készülve. Ennek megfelelően az MSZP és a DK erzsébetvárosi szervezetei közösen készülnek fel a következő választásra."

A mostani döntés azt jelenti, hogy Hunvaldnak a DK nélkül kell folytatnia a felkészülést.