Vasvillával szúrta le a szomszéd puliját, mert a kutya kergette a birkáit

2017.01.26. 09:52 Módosítva: 2017.01.26. 09:54

Leszúrta a szomszéd egyik puliját egy tiszaszigeti férfi, mert a kutya átszökött az udvarukba és kergette a birkáit, írja a Délmagyar.

Az állatokat tartó mérnök és közgazdász házaspárhoz a szomszéd pulijai már többször átbújtak a kerítésen. A kutyák kergették a birkákat, és olyan is előfordult, hogy azok megsérültek. A férfi először cserépléccel kergette és ütötte a kutyákat, de azok ekkor már rá is vicsorogtak.

Állítása szerint ezután a gyerekük miatt letompított végű vasvillával csupán leszorította a földre az egyik pulit, majd átdobta a kerítésen. A másik, szintén megvert kutya kiment a kapun. 

A vasvillával megszúrt kutya a másik szomszédnál keresett menedéket. Kihívták az állatorvost, aki az állatkórházba vitette az ebet, de a puli ott súlyos sérülései következtében kimúlt. 

A férfi már korábban feljelentést akart tenni a birkák vegzálása miatt, de a pulik tulajdonosa megelőzte őket, így lett vádlott vasvillával kutyára támadó férfi a feleségével együtt. A per már a bíróságon zajlik. 

A 2013. július 1-jétől hatályos törvény két év szabadságvesztést helyez kilátásba azoknak, akik úgy bánnak az állatokkal, hogy az maradandó egészségkárosodást vagy halált okozhat. Három év szabadságvesztés járhat azért, ha egy állatnak különös szenvedést okoz valaki, illetve több állat egészségkárosodását, pusztulását idézi elő.