Amália
17 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Nincs pénz, bezár a cigányholokauszt-központ

2017.01.27. 14:42

Forráshiány miatt bezár a Cigány Történeti, Kulturális, Oktatási és Holokauszt Központ - közölte a központot létrehozó Roma Polgári Tömörülés elnöke pénteken az MTI-vel, miután a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából megemlékezést tartottak a csepeli intézményben.

Makai István azt mondta, hogy a központ 2014. augusztus 2-án nyitotta meg kapuit, és "olyan erkölcsi, szellemi tartást adott közösségünknek, amelyre az egész ország méltán lehet büszke". Az intézmény fennállása óta több ezer látogatót fogadott.

A központot állami és pályázati források nélkül hozták létre, és az intézmény csaknem három éves működése során ugyan kaptak állami támogatást, de azt főként önkéntesek segítségével tartották fent.

A további működtetéshez sikertelenül kértek támogatást a kormánytól

- közölte Makai István. A központnak a Szent István út 71. száma alatti felújított és átalakított családi ház adott helyet, ebben alakított ki a kiállító tereket. Az udvaron a megnyitó alkalmával elhelyezték a roma holokauszt áldozatainak emléktábláját, amelyre pénteken fekete szalag került.