Cicával cikizik Vonát az ellene tüntetők

2017.01.28. 14:54 Módosítva: 2017.01.28. 15:27

Megkezdődött a Jobbik évadnyitó rendezvénye Budapesten, ahol a délután folyamán beszédet mond Vona Gábor pártelnök is.

A sajtónyilvános pártelnöki felszólaláson kívül zártkörű rendezvényre kétezer vendéget, köztük országgyűlési és EP-képviselőket, diplomatákat, párttagokat várnak. Az évértékelőn adják át a Jobbik és pártalapítványa által alapított Pongrátz Gergely Érdemkeresztet, amit idén Kassai Lajos lovasíjásznak ítéltek.

Az évadnyitóra egykori jobbikosok és Magyar Gárda-tagok tüntetést szerveztek. Bár a tiltakozók nagyszabású tüntetésre készültek, a helyszínen nagyjából hatvanan jelentek meg. Egy molinót is hoztak, amire Vona Gábor egyik kismacskás képét rakták, és ráírták "Radikális kiscicát!".

A demonstrálók célja az volt, hogy visszavegyék Vonától a Gárda-mellényt, mert szerintük "nem édemes annak viselésére". Ezzel kívánták jelezni, hogy elégedetlenek a Jobbik által követett új stratégiával, a baloldali ellenzékiek megszólításával.

Szerintük a Jobbik Vona vezetésével "elkanyarodott az alapértékeitől", amelyeket a Gárda alapításakor határoztak meg. Egy petíciót is át akartak adni Vonának, ezt végül csak felolvasták, és egy nem vezetőségi tag vette át tőlük.

A tüntetőket a jobbikosok korábban azzal vádolták, hogy a Fidesz céljait szolgálják, és a fideszes küldték őket. ezt a helyszínen tagadták, és megerősítették, hogy ők csupán a régi alapelveket képviselik, és jelezni kívánják, hogy problémájuk van a "balra hajlással".

Vona Gábor évértékelője három óra után következett. Az évértékelőről ebben a cikkünkben olvashat.