A sofőr lehet a veronai buszbaleset egyik túlélője

2017.01.30. 18:47

Az olasz rendőrség bejelentette hétfőn, hogy befejeződött a január 20-án éjjel Verona közelében egy magyar busszal történt baleset összes halálos áldozatának azonosítása a DNS-ük alapján, írja az MTI.

Ugyancsak azonosították azt a két embert, aki még olasz kórházban van, és akit a rokonaik nem tudtak felismerni - a rendőrségi közlemény szavai szerint - a szörnyű állapotuk miatt.

Az ANSA olasz hírügynökség értesülése szerint az egyik Olaszországban kezelt, hétfőn azonosított súlyos sérült a busz sofőrje. A hírügynökség saját rendőrségi forrására hivatkozott a hírt közölve. A rendőrség az ügyészséget tájékoztatta a sofőr azonosításáról, ehhez a jelentéshez jutott hozzá az ANSA. A jelentés kitér arra is, hogy az 52 éves férfi vezethette a járművet a január 20-i baleset idején.

Szijjártó Péter az M1 Híradójában azt mondta, a külügy munkatársai hétfő este elkezdték felvenni a kapcsolatot a rokonokkal. Azt is mondta, hogy a helyi ügyész kedden elküldi a temetésre vonatkozó engedélyeket az olasz illetékes önkormányzatoknak. Ez alapján az olasz önkormányzatok kiállítják a halotti anyakönyvi kivonatokat és hazaszállítási engedélyeket. Csütörtök-péntek körül állhat össze a dokumentáció, ekkor lehet majd Magyarországra szállítani a holttesteket, mondta.

A veronai buszbaleset Honvédkórházban kezelt négy sérültje közül eközben ketten hétfő délután elhagyták az intézményt - mondta  T amás Róbert, az MH Egészségügyi Központ-Honvédkórház orvosigazgatója hétfőn este az M1 aktuális csatornán . Azokról a sérültekről van szó, akik utoljára érkeztek a budapesti kórházba, egyikük koponyaalapi, másikuk csuklótörést szenvedett.

Azt is mondta, hét közepére dőlhet el, hogy a másik két sérültnek szüksége lesz-e bőrátültetésre. Ők a kórház plasztikai és égés sérülés osztályán fekszenek, és csak az ápolás során lehet azt megállapítani, hogy szükség van-e műtétre. Ha úgy látják, hogy a beavatkozásra szükség van, akkor valószínűleg a saját bőrüket ültetik majd át a megégett területekre - tette hozzá.

Az orvosigazgató beszámolt arról is, hogy a sérültekkel már a kezelésük kezdete óta pszichológusok is foglalkoznak.

A katasztrófában 16-an vesztették életüket, köztük 11 fiatalkorú, egy ember életveszélyesen, ketten nagyon súlyosan, tízen súlyosan, tizenhárman könnyebben sérültek meg, és tizenketten sérülések nélkül élték túl a balesetet. A sérülteket kettő kivételével hazaszállították Magyarországra.

A busz Velence és Verona között az autópálya szalagkorlátjának, majd egy felüljáró pillérének csapódott, ami után rendkívül gyorsan terjedő, sűrű, fullasztó füstöt okozó tűz ütött ki a járműben.

A baleset áldozataira emlékezve a Magyarországon január 23-án nemzeti gyásznapot tartottak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport