Olivér
4 °C
8 °C

Menesztették Erdő Péter húgát a váci főiskola éléről

2017.01.31. 07:36

Az elmúlt évek sorozatos botrányai miatt kellett távoznia Erdő Péter bíboros húgának a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola (AVKF) rektori székéből, írja a Népszava. A hírt hivatalosan még nem jelentették be.

Fülöpné Erdő Máriát 2012-ben nevezték ki az AVKF rektorává, és nyomban elküldte az oktatói gárda felét. A dolgozók a feudális szellemiségre panaszkodtak, közben a hallgatók száma a felére csökkent. Az intézmény 1286 hitelesített diplomájából 62 esetben nem lett volna szabad kiadni az okmányt különféle szabálytalanságok és hiányosságok miatt. Sokan úgy végezték el a képzést, hogy a felvételi követelményeknek sem feletek meg.

Jelenleg három kirúgott dolgozó pereskedik a főiskolával. Egyiküket például gerincműtétje után rúgták ki, állapota annyira súlyos volt, hogy két hétig be se tudott menni, a főiskola vezetése mégis arra kötelezte, hogy jelenjen meg.

A rektor írói munkásságával is gondok voltak, a rektor Élet a hitben című hittankönyve például halálos bűnnek nevezi a homoszexualitást.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?