Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy hét alatt több mint százezren mentek orvoshoz

2017.02.01. 15:24 Módosítva: 2017-02-01 15:35:55

Több mint százezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel az elmúlt héten – idézi az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) jelentését az MTI. Az elmúlt évtizedben egy influenzaszezonban sem regisztráltak ilyen magas heti betegszámot.

A negyedik naptári héten tovább nőtt az influenzás panaszok miatt orvoshoz fordulók száma, a betegek száma másfélszeresére nőtt az előző hetihez képest.

Két megye – Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg – kivételével minden közigazgatási területen emelkedett az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma. Legtöbben Győr-Moson-Sopron, Vas és Bács-Kiskun megyében mentek orvoshoz, a legkevesebben Nógrádban, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Veszprém megyében.

A múlt héthez viszonyítva az életkor szerinti megoszlásban nem volt nagy változás. A betegek több mint 41 százaléka volt gyermek, több mint 6 százalékuk 60 éven felüli. Az orvos fordulók több mint fele felnőtt volt. Több mint 31 százalékuk a 15-34 éves, több mint 20 százalékuk a 35-59 évesek korcsoportjába tartozott.

Influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról a negyedik héten harmincnégy jelentés érkezett 12 területről. A járványok több mint 90 százaléka gyermekközösségben, óvodákban, általános iskolákban és bölcsődében fordult elő.

Újabb két kórházban nem lehet látogatni

A kalocsai Szent Kereszt Kórház és a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház valamennyi fekvőbetegosztályán teljes látogatási tilalmat rendeltek el szerdán az influenzajárvány miatt.

Az intézmény kalocsai telephelyén teljes látogatási tilalom van, a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Kórházban ugyanakkor részleges a tilalom. A határozatlan időre szóló korlátozás a központi aneszteziológiai és intenzív osztályra, a csecsemő- és gyermekgyógyászati osztályra, valamint a szülészet és a nőgyógyászati osztály újszülött részlegére vonatkozik. Az intenzív osztályra a tünet- és panaszmentes hozzátartozóknak az osztályvezető engedélyezheti a látogatást, amennyiben rendelkeznek influenza elleni védőoltás igazolással.

Teljes látogatási tilalom van érvényben néhány napja a Bajai Szent Rókus Kórházban és szerdától már a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban is.