Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Kimentettek egy nőt a Fertő-tóból

2017.02.01. 10:15 Módosítva: 2017-02-01 10:20:48

Baráti társasággal szokott korcsolyázni a Fertő tavon olvasónk,  akinek ez a lehetőség idén is megadatott, de idén izgalmasabbra sikeredett. Két hete biztonságos volt a jég, ezért a múlt hétvégén (január 29-én) is tartottak egy nagyobb siklást a Fertőn - kezdi Zsombor a beszámolót, amihez egy sokkoló videót is csatolt. 

Meglepetten tapasztalták, hogy annak ellenére, hogy melegedés nem volt a héten, egyes helyeken felolvadt a jég, és teljesen felolvadt, nyílt vízterületek keletkeztek. Ezeket a helyeket nagy ívben elkerülték.

Biztonság kedvéért vittek magunkkal csereruhát, kötelet és síbotot. Már kifele korcsolyáztak, amikor kiáltást hallottak, és a távolban megpillantottak egy embert, aki a vízből integetett.

Akciókamerával korcsolyáztak, a beszakadás helyét és a mentést a kamera rögzítette ugyan, és ugyan minden nem látszik, de amit visszaad a felvétel az a jég ropogása - írja Zsombor.

Ahol megálltak ott már sokkal vékonyabb volt a jég, valószínűleg melegforrás lehetett a környéken, és érezni lehetett a roppanásokból, hogy veszélyes terület. Valaki mondta is, amikor kijött a vízből, hogy menjenek messzebb egymástól, nehogy beszakadjon alattuk is. Nagyobb baj nem történt, a szerencsétlenül járt hölgynek adtak száraz ruhát.

A korcsolyázók szerint az eset tanulsága, hogy nem szabad egyedül korcsolyázni, legalább ketten vagy hárman menjenek, és akkor se túl közel egymáshoz. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?