Lemondott a turisztikai kormánybiztos

2017.02.01. 20:38
Lemondott tisztségéről Bienerth Gusztáv turisztikai kormánybiztos, ezt a 25. Turisztikai Díjátadó Gála és Évadnyitó Fogadáson szerdán Budapesten jelentette be. Bienerth a 2024-es olimpiai pályázat levezénylésére alapított a Budapest 2024 Zrt. igazgatóságának a tagja is.

Bienerth Gusztáv az MTI tudósítása szerint kijelentette: a turizmus átalakítása befejeződött, adott a dinamika és az új feltételrendszer ahhoz, hogy 2017 kivételes éve legyen az ágazatnak. Meghatározó korszakot zárt le a kormány, az új struktúra felállt, a többletforrások elosztása megtörtént a négy kiemelt turisztikai célpontnak, és újabbak kialakítását készítik elő - közölte. Január elsejétől a Magyar Turisztikai Ügynökség teljes struktúrája működik, a kormány létrehozta az egyablakos hatékony turizmusigazgatást.

A magyar turizmus évek óta dinamikus növekedést mutat, 2017 kiváló éve lesz a magyar turizmusnak - jelentette ki. Bienerth Gusztávot január 8-án megválasztották a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnökévé. Emellett a 2024-es olimpiai pályázat levezénylésére alapított a Budapest 2024 Zrt. igazgatóságának a tagja is.