Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Extrém kalandparkká változott az ország, ingyen lehet csúszkálni

2017.02.02. 09:00 Módosítva: 2017-02-02 09:10:36

Ingyenes kalandparkká alakult ma az ország, változatos programok várják a bátor járókelőket és autósokat. Nem kell ide dzsihadista, Iszlám Állam és orosz információs hadviselés, pláne nem Soros György!

Elég egy kis rossz idő és máris nemzetbiztonsági kockázat lesz elmenni a közértig.

Azért elképesztő teljesítmény ez, mert a katasztrófavédelem szerint a magyar közúton 670 munkagép és 1630 munkás dolgozik. Csak tegnap 44 személyi sérüléses és számtalan anyagi káros balesetnél intézkedtek a rendőrök. 

Na de milyen programok várnak ránk a tízmillió katasztrófaturista országában?

 • Csúszkálhatunk az aszfalton, de ez a program általában nem fakultatív. 
 • Átélhetjük, milyen érzés lehet egy óriási jégkásában gyalogolni.
 • Végre kiderül, hogy vízálló-e a téli cipőnk, ahogy azt az eladó állította, vagy jól át lettünk verve.

Lovas Gergő kollégánk a lefagyott megállók királyát Budapesten a Gárdonyi téri általános iskola előtti villamosmegállóban találta meg, ahol 10-15 méter tükörjég volt reggel, végig a megállóban. Jó eséllyel a többi megálló is hasonló. Ideális helyszín lehet azoknak, akiknek nincs gördeszkájuk, de szívesen szlájdolnának egyet, esetleg kipróbálnák, milyen állapotok uralkodnak a balesetin. 

Jó hír, hogy nem csak gyalog lehet élvezni az extrém helyzeteket, Budapest több helyéről is jelezték, hogy autók is csúszkálnak.

Akik nem szeretnek kimozdulni a lakásból, esetleg antiszociálisak, azoknak érdemes a XII. kerület Janka út és Szilassy út környékére költözniük. Az a környék ugyanis gyakorlatilag járhatatlan, két napja hiába könyörögnek a lakók intézkedésért. A január 31-én kezdődött ónos esőzés első napján hókotró, síkosságmentesítő nem járt ott - azon a napon a Városfejlesztési Iroda egyik munkatársával tudott beszélni az egyik olvasónk. Az illetékes akkor azt ígérte neki, hogy továbbítja egy másik illetékes felé a problémát. "Évekkel ezelőtt rendszeresen kihelyeztek télre narancssárga konténerben síkosságmentesítő anyagot, nem emlékszem, hogy tavaly volt-e még ilyen, idén azonban már bizton állíthatom, hogy nincs, így még csak az a lehetősége sincs meg az itt élőknek, hogy ha már ennyire nem foglalkozik velük senki, maguk kíséreljék meg megoldani a problémát" - írta egy ott élő az Indexnek.

Eközben a Blaha Lujza téren új koripálya épült, de legalább nem kellett hozzá EU-s pénzt lopni. Egyik olvasónk mindenesetre kipróbálta, elég jónak tűnik: "Reggel 7:45 körül a Blaha Lujza téren lelépve a buszról majdnem elestem. Néhány lépést megtéve a megálló területén körülbelül még 5-6 alkalommal csúsztam meg. Utastársaim is csúszkáltak derekasan. (...) Láttam ugyan két jeget törő munkást, azonban ők a tér belsejénél takarítottak, biztosan fontos, hogy a téren lehessen sétálgatni."

Ez pedig a Villányi út. Lehet, hogy biztonságosabb lenne, ha a korláton mászkálnának az emberek.

Nem csak Budapest várja az extrém mindennapi élet szerelmeseit. Dunakeszin például spontán kialakult jéglépcső szórakoztatja az embereket. Azért is kihívás ez, mert a vasútállomás peronját kizárólag ezen a lépcsőn lehet megközelíteni. "Ezt a levelet a sajtó képviselőinek is elküldöm, hátha tesznek valamit, ami megóvja az utasok épségét" - írta naivan a Dunakeszi halállépcsőről képet küldő olvasónk. 

Várjuk olvasóink élménybeszámolóit és képeit az ügyelet kukac index.hu-ra! 

Kinek kellene villámgyorsan lemondania?

 • 6745
  Mindenkinek, aki a másikra mutogat
 • 1711
  Tarlós István főpolgármesternek
 • 898
  A BKV szerződéses partnereinek, akiknek takarítaniuk kellene
 • 296
  A BKV vezetésének

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!