Orbán pincsi, demens, megalkuvó és hajbókoló az ellenzék szerint

2017.02.02. 18:58

Természetesen az ellenzéki pártok is értékelték az Orbán-Putyin találkozót, amely jó alkalmat kínált mindenkinek, hogy teli szájjal szidja a magyar miniszterelnököt.

A baloldali pártok álláspontjában a közös pont, hogy nem kellett volna fogadni Putyint, és Orbán elárulta a nemzeti érdekeket szerintük. A Jobbik annyiban lóg ki a sorból, hogy a párt üdvözölte az orosz elnök látogatását, de a jobbikosok is kivetnivalót találtak Orbán viselkedésében.

A pártvezetők, szóvivők kitettek magukért, mindenkinek sikerült cifráznia az Orbán-ellenes mondanivalót, íme vázlatosan összefoglalva, ki mit mondott a Putyinnal tárgyaló Orbánról:

  • Molnár Gyula, MSZP: Az az ember, aki 28 éve "elzavarta az oroszokat" Magyarországról, ma visszaengedi őket, "ráadásul nem is a spájzba, hanem egyenesen a kasszához, ráadásul a kasszának inkább a kifizetési oldalához".
  • Gyurcsány Ferenc, DK: Elborzadva látom, hogy Orbán Viktor vagy pincsinek állt, vagy súlyos politikai elbutulás, demencia sújtja.
  • Ungár Péter, LMP: A miniszterelnök nem a nemzeti érdeket, hanem a saját és a köreihez tartozók gazdasági érdekeit képviselte. Olyan hihetetlenül megalkuvó volt a magyar miniszterelnök, hogy már "azon sem lepődnénk meg, ha Havas Szófiát vagy bárki mást konzulnak nevezne ki".
  • Tordai Bence, Párbeszéd: Orbán Viktor miniszterelnök és pártja az orosz nemzeti érdekeket szolgálja ki Magyarország érdekei helyett, és a Jobbik is ugyanezt teszi.
  • Magyar Liberális Párt: Putyin mindent megkapott a hajbókoló magyar vezetéstől. Orbán Viktor tíz éve azt a politikát, amit ő most folytat Oroszországgal, Putyin pincsijeinek előretörésével, a Gazprom legvidámabb barakkjának berendezésével jellemezte. A mai helyzetre a legtalálóbb jellemzést Orbán Viktor akkori nagyon találó és pontos kijelentései adják.
  • Gyöngyösi Márton, Jobbik: Orbán Viktor miniszterelnök nem mondott igazat, amikor azt állította, Magyarországon kívül álló tényezők vezettek az Oroszország elleni európai szankciókhoz. Gyöngyösi Márton szerint ugyanis a kormányfő Brüsszelben rendre megszavazza azok meghosszabbítását, miközben egyedül a Jobbik állította a kezdetektől, hogy a szankciók ellentétesek a magyar nemzeti érdekkel.

  Most pedig megszavazhatja, melyik jelzőt tartja a legtalálóbbnak.  

Melyik ellenzéki jelző a legtalálóbb?  • Hírek
  • Megtakarítás