Juhász Péter lett az Együtt elnöke

2017.02.04. 12:29

Az Együtt küldöttgyűlése szombaton választott a párt élére új elnököt. Két induló volt, az egyik juhász Péter, a másik Szelényi Zsuzsa. Végül Juhász választották meg 105-28 arányban. A szavazásról Szigetvári Viktor, a párt korábbi elnöke posztolt Twitterén.

Január elején írtuk meg, hogy Juhász Pétert javasolja maga helyett az Együtt pártelnökének Szigetvári Viktor. Ő inkább a választmányt vezetné, egyéniben indulna, és 2018-tól frakcióvezető lenne.

Az Együtt szavazatmaximalizálása szempontjából azt tartom a legjobb megoldásnak, ha Juhász Pétert elnöknek és engem az Országos Politikai Tanács elnökének választotok meg

– írta Szigetvári korábban a párttagoknak. Szigetvári nem akar eltűnni az élvonalból, levele szerint azért akar eggyel hátrébb lépni, mert "a külső térben a többletszavazat-szerzésben a Péter által megjelenített fókuszált, érzelmileg könnyebben átélhető, azonosulást jobban lehetővé tevő politikai karakter alkalmasabb". Vagyis Szigetvári várhatóan továbbra is szervezni szeretné a pártot, a párt arca azonban kifelé Juhász lesz.

Az új tisztségviselők

  • A párt elnöke Juhász Péter,
  • alelnökök Hajdu Nóra és Berkecz Balázs,
  • az elnökség tagjai: Nagy Sándor, Pataki Márton, Spät Judit, Szabó Szabolcs, Szelényi Zsuzsanna és Szijj Zsuzsanna.
  • Az Országos Politikai Tanács elnöke Szigetvári Viktor lett.