Árpád
-2 °C
4 °C

Juhász Péter lett az Együtt elnöke

2017.02.04. 12:29

Az Együtt küldöttgyűlése szombaton választott a párt élére új elnököt. Két induló volt, az egyik juhász Péter, a másik Szelényi Zsuzsa. Végül Juhász választották meg 105-28 arányban. A szavazásról Szigetvári Viktor, a párt korábbi elnöke posztolt Twitterén.

Január elején írtuk meg, hogy Juhász Pétert javasolja maga helyett az Együtt pártelnökének Szigetvári Viktor. Ő inkább a választmányt vezetné, egyéniben indulna, és 2018-tól frakcióvezető lenne.

Az Együtt szavazatmaximalizálása szempontjából azt tartom a legjobb megoldásnak, ha Juhász Pétert elnöknek és engem az Országos Politikai Tanács elnökének választotok meg

– írta Szigetvári korábban a párttagoknak. Szigetvári nem akar eltűnni az élvonalból, levele szerint azért akar eggyel hátrébb lépni, mert "a külső térben a többletszavazat-szerzésben a Péter által megjelenített fókuszált, érzelmileg könnyebben átélhető, azonosulást jobban lehetővé tevő politikai karakter alkalmasabb". Vagyis Szigetvári várhatóan továbbra is szervezni szeretné a pártot, a párt arca azonban kifelé Juhász lesz.

Az új tisztségviselők

  • A párt elnöke Juhász Péter,
  • alelnökök Hajdu Nóra és Berkecz Balázs,
  • az elnökség tagjai: Nagy Sándor, Pataki Márton, Spät Judit, Szabó Szabolcs, Szelényi Zsuzsanna és Szijj Zsuzsanna.
  • Az Országos Politikai Tanács elnöke Szigetvári Viktor lett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?