Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tállai András a magyar Jason Bourne

d
2017.02.04. 10:17

Tállai András, fideszes országgyűlési képviselő, államtitkár és NAV-vezér megmutatta pénteken, hogy miért is ő a legnagyobb tanítómester.

Azok után, hogy

  • a karácsonyi Erzsébet-utalványoknál nem értette, hogy miért 15 ezer a bruttója a 10 ezres utalványnak, (nem jutott eszébe az ADÓ),
  • amikor már nem akart válaszolni egy kérdésre, akkor asszisztensével kivetette az újságíró kezéből a mikrofont
  • a legfrissebb vagyonnyilatkozatából kiderült, a képviselői és államtitkári havi jövedelme mellé két adótanácsadó cégtől is havi fizetést kap, összesen félmillió forint értékben

az államtitkár játszi könnyedséggel cselezte ki az újságírókat, akik az államtitkári fizetése mellé - szerkesztői feladatokért (!) - felvett plusz havi félmillióról kérdezték volna.

A 444.hu újságírói az államtitkár-klubtulajdonos-szerkesztő-képviselő Facebookját hívták segítségül, ahová Tállai mindig kiírja vidéki programjait. Az egyik ilyen szerint pénteken 14 órakor kellett volna megérkeznie Sajóhídvégre, hogy megtekintsen valamit. Az újságírók megérkeztek, megtalálták a helyszínt, ahol már várták az államtitkárt. A fogadóbizottság azonban kiszúrta őket, megkérdezte honnan jöttek, majd a válasz után heves telefonálgatásba kezdett, és a következő lett belőle:

„Nemhogy az államtitkári autó nem érkezett, de az addig reményteljes várakozással teli környék is teljesen kiürült: a faluház előtt parkoló kocsik elhúztak, a hivatal dolgozói hazamentek, végül pedig a takarítónő is rácsapta a rácsot az épületre, és eltekert" - írják.

Az újságírók nem adták fel, Tállai programja szerint Sajóhídvég után Hejőkeresztúron ír alá valamit. Elindultak hát oda autóval. A program szerint 15:30-kor nézett volna rá egy iskola fejlesztésére, de mire odaértek már csak a gyerekek voltak ott és a polgármester, aki elmondta:

„az államtitkár úr a megbeszéltnél valamiért korábban érkezett, de nem nagyon tudott maradni, gyorsan elsietett. Közben büszkén mutatta a Tállai által aláírt oklevelet". (via 444.hu)

Gratulálunk államtitkár úr, ügyes volt.

(De érdemes megnézni az izsáki fideszes polgármester, Mondok József akcióját is. A polgármester két vadászpanziót is felhúzott kb 50-50 milliós uniós támogatással, ezek közül az egyikben lakik, de a másikat sem nagyon hirdeti kiadásra. Az N1TV és a Hvg munkatársai szerették volna kérdezni erről-arról, de a polgármester a konyhán keresztül sunnyogott ki hátul, nehogy meglássák. Neki is gratulálunk.)