Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Eső után havazás jön

D  AS20170201021
2017.02.06. 13:54

Hétfőn kora délután még az ország nagy részén eső esik az Időkép felhőtérképe szerint, de az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az esőt egyre inkább havas eső, havazás váltja majd fel, sőt az Északi-középhegység völgyeiben ónos eső is eshet. Megmaradó friss hó főként a Bakonyban és Mecsekben valószínű.

Kedden is többfelé várható csapadék, az esőt először a Dunántúlon követi majd havas eső, havazás, majd napközben fokozatosan keletre vonul, míg a nyugati országrészben megszűnik a csapadék. A hó a Bakonyon és a Mecseken kívül főként az Északi-középhegységben és a Dunántúl déli felén maradhat meg, 1-3 centire friss hóra kell számítani. Hajnalban mínusz 3 - plusz 2, napközben 0- 3 fok között alakul a hőmérséklet.

ido

Szerdán csapadékra már csak a Tiszántúlon kell számítani, ott továbbra is előfordulhat hószállingózás, gyenge havazás. Máshol erősen felhős, borult időre kell készülni. Hajnalban mínusz 7 - mínusz 1, napközben mínusz 2 - plusz 3 fokra lehet számítani.

A nap először csütörtökön süthet ki, erre a legnagyobb esély keleten van, máshol erősen felhős idő lesz, ráadásul a Dunántúlon ismét szállingózhat egy kevés hó. A hajnali mínusz 9 - mínusz 1 fokról 0 - 5 fokig melegszik majd a levegő.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!