Judit
3 °C
7 °C

Gattyán villáját venné meg Vajna

2017.02.07. 07:52

Elővásárlási joga van Andy Vajna filmügyi kormánybiztos cégének arra a kétezer négyzetméteres budai luxusvillára, amelyet a költségvetési csalással gyanúsított milliárdos vállalkozótól, Gattyán Györgytől bérel – értesült a Magyar Nemzet.

Vajna azonban csak akkor vehetné meg az ingatlant – amely Gattyán előtt a Magyar Úszószövetség volt elnökéé, Gyárfás Tamásé volt – ha az erotikus webkamerás szolgáltatást nyújtó honlapból meggazdagodott Gattyán cégei tisztázzák magukat az adójogszabályok kijátszásának vádja alól. A tét 40 milliárd forint, a NAV javára ennyi bejegyzett végrehajtási jog van bejegyezve, amely a luxusvillára is kiterjed.

A lap következtetése, hogy így Vajna érdeke is, hogy Gattyán mielőbb tisztázhassa magát a hatóságok előtt.

Eközben az adóhivatal a nyomozást lezárta, a IX. kerületi ügyészség megkapta a vádemelési javaslatot, ami alapján Gattyán akár bíróság elé is kerülhet – írta a Magyar Nemzet.

A gyanú szerint ugyanis az internetes felnőtt-tartalom-szolgáltatás után az adót a portugál költségvetésbe fizette be az egyik társaság, az ugyanis bérbe adta egy Lalib nevű portugál társaságnak az erotikus honlap „know-how”-ját, ám a NAV szerint a döntéseket továbbra is Gattyán hozta meg, 

A NAV ebből azt a következtetést vonta le, hogy a két cég közötti megállapodás célja a magyar adójogszabályok kijátszása volt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?