Gattyán villáját venné meg Vajna

2017.02.07. 07:52

Elővásárlási joga van Andy Vajna filmügyi kormánybiztos cégének arra a kétezer négyzetméteres budai luxusvillára, amelyet a költségvetési csalással gyanúsított milliárdos vállalkozótól, Gattyán Györgytől bérel – értesült a Magyar Nemzet.

Vajna azonban csak akkor vehetné meg az ingatlant – amely Gattyán előtt a Magyar Úszószövetség volt elnökéé, Gyárfás Tamásé volt – ha az erotikus webkamerás szolgáltatást nyújtó honlapból meggazdagodott Gattyán cégei tisztázzák magukat az adójogszabályok kijátszásának vádja alól. A tét 40 milliárd forint, a NAV javára ennyi bejegyzett végrehajtási jog van bejegyezve, amely a luxusvillára is kiterjed.

A lap következtetése, hogy így Vajna érdeke is, hogy Gattyán mielőbb tisztázhassa magát a hatóságok előtt.

Eközben az adóhivatal a nyomozást lezárta, a IX. kerületi ügyészség megkapta a vádemelési javaslatot, ami alapján Gattyán akár bíróság elé is kerülhet – írta a Magyar Nemzet.

A gyanú szerint ugyanis az internetes felnőtt-tartalom-szolgáltatás után az adót a portugál költségvetésbe fizette be az egyik társaság, az ugyanis bérbe adta egy Lalib nevű portugál társaságnak az erotikus honlap „know-how”-ját, ám a NAV szerint a döntéseket továbbra is Gattyán hozta meg, 

A NAV ebből azt a következtetést vonta le, hogy a két cég közötti megállapodás célja a magyar adójogszabályok kijátszása volt.