Ödön
2 °C
11 °C

Tarlós: Súlyosan téved Szanyi Tibor

2017.02.07. 17:53
Súlyosan téved Szanyi Tibor szocialista európai parlamenti képviselő, amikor az Európai Csalás Elleni Hivatalnak (OLAF) a 4-es metró beruházásáról szóló jelentésének egyik általa vélt hiányosságát veti fel - nyilatkozta Tarlós István főpolgármester kedden az MTI-nek.

A főpolgármester arra reagálva, hogy Szanyi Tibor szerint az OLAF-jelentés egyik hiányossága, hogy elmulasztja a vizsgált események időrendi felsorolását, így nem világos, hogy mikor is történtek az egyes visszaélések, azt mondta: ez egy alapvető és súlyos tévedés, valószínűleg Szanyi Tibor nem olvasta végig a jelentést. Az igaz, hogy a táblázatos kimutatásban az OLAF csak az éveket tüntette fel, bár ezek is sokat mondanak, de később a szövegben egészen pontos dátumokkal időrendi felsorolásban taglalja az eseményeket - tette hozzá Tarlós István.

Szanyi Tibor az MTI brüsszeli irodájához is eljuttatott közleményében tudatta, hogy az OLAF főigazgatójának kedden küldött levelében a vizsgálati jelentés több pontjának pontosítását kérte.

Tarlós István annak kapcsán, hogy a Demokratikus Koalíció szerint ő korábban azt mondta, hogy a párt fővárosi politikusa nem érintett az ügyben, kijelentette: nem azt mondta, hogy nem érintett, hanem azt, nem feltételezi róla, hogy ő személy szerint törvénytelenséget követett volna el.

A főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés legutóbbi ülésén készült jegyzőkönyv alapján idézte, hogy akkor mit mondott Gy. Németh Erzsébetnek: "én nem szeretem magát és nem is tartom tehetséges politikusnak. Ennek ellenére szeretném megnyugtatatni, hogy annak ellenére sem, hogy Ön abban az időszakban az uralkodó koalíció nagyobbik frakciójának a vezetője volt, a magam részéről sosem gondoltam azt, és most sem feltételezem, hogy magának bármi törvénytelenségben személy szerint része lenne". Tehát Gy. Németh Erzsébetről nem azt mondta, hogy nem érintett ezekben ügyekben, hiszen ő volt akkor a Fővárosi Közgyűlésben a szocialista frakció vezetője - jegyezte meg.

Tarlós István kitért arra is, hogy a Demszky-féle vezetés egyetlen egy metrószerződést sem vitt be a Fővárosi Közgyűlés elé, 2006 és 2010 előtt sem. Emlékeztetett arra is: 2007-ben tett egy előterjesztést, hogy "legalább akkor kerüljenek" a szerződések a közgyűlés elé, de ezt leszavazták. Leszavazta Demszky Gábor szabad demokrata főpolgármester és Gy. Németh Erzsébet is - mondta Tarlós István.

A főpolgármester kitért arra is, jó volna, ha a 4-es metró ügyében nem véleményeket, találgatásokat állítanának szembe egymással a politikusok, hanem megnéznék az OLAF-jelentést, hiszen az már rendelkezésre áll.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?