Azt hitte, gombával akarja megmérgezni, ezért késelte meg a párját

2017.02.08. 16:18

Egy 46 éves nő és párja szerdán a Kaposvári Törvényszék elé állt, miután a nő múlt szombaton 8 centi mélyen megkéselte a férfit, írja a Somogy Online. A nő azt hitte, a férfi mérges gombát tett a szombati ebédbe, így próbálta megölni. Elöntötte a düh, és egy 14 centiméteres kenyérvágó késsel támadt párjára. A vádlott, bár saját bevallása szerint nem emlékszik a történtekre, mindenben igazat adott a férfinak. A bíróságnak azt is beismerték, a baleset idejére sok alkoholt fogyasztottak.

Nem kellett volna beletennem a gombát a pörköltbe, ezért lett ideges. Pedig a munkatársa szedte, én meg 

bezár

ismerem az erdei gombákat, tudtam, hogy ehető. Éppen egy cigire gyújtottam volna, de mire észbe kaptam, már megszúrt

- mondta a sértett a bíróságon. Elmondásuk szerint harmonikus a kapcsolatuk, de mint kiderült, korábban is fajult már tettlegességig egy-egy konfliktus, "az összecsiszolódás miatt". 

A férfi azóta megbocsájtott, bár ha más szögben éri a szúrás, nem élte volna túl. Szerencséjére azonban 6 nap alatt meggyógyult.

A számos enyhítő körülmény (a beismerés, a megbánás, a kis sérülés és a büntetlen előélet) miatt a nőt életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélték, az ítéletet 2 év próbaidőre felfüggesztették. A vádlott nem kíván fellebbezni, így az ítélet jogerős.