Árpád
-2 °C
4 °C

Azt hitte, gombával akarja megmérgezni, ezért késelte meg a párját

2017.02.08. 16:18

Egy 46 éves nő és párja szerdán a Kaposvári Törvényszék elé állt, miután a nő múlt szombaton 8 centi mélyen megkéselte a férfit, írja a Somogy Online. A nő azt hitte, a férfi mérges gombát tett a szombati ebédbe, így próbálta megölni. Elöntötte a düh, és egy 14 centiméteres kenyérvágó késsel támadt párjára. A vádlott, bár saját bevallása szerint nem emlékszik a történtekre, mindenben igazat adott a férfinak. A bíróságnak azt is beismerték, a baleset idejére sok alkoholt fogyasztottak.

Nem kellett volna beletennem a gombát a pörköltbe, ezért lett ideges. Pedig a munkatársa szedte, én meg 

bezár

ismerem az erdei gombákat, tudtam, hogy ehető. Éppen egy cigire gyújtottam volna, de mire észbe kaptam, már megszúrt

- mondta a sértett a bíróságon. Elmondásuk szerint harmonikus a kapcsolatuk, de mint kiderült, korábban is fajult már tettlegességig egy-egy konfliktus, "az összecsiszolódás miatt". 

A férfi azóta megbocsájtott, bár ha más szögben éri a szúrás, nem élte volna túl. Szerencséjére azonban 6 nap alatt meggyógyult.

A számos enyhítő körülmény (a beismerés, a megbánás, a kis sérülés és a büntetlen előélet) miatt a nőt életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélték, az ítéletet 2 év próbaidőre felfüggesztették. A vádlott nem kíván fellebbezni, így az ítélet jogerős.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?