Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Demjénben tényleg szerencsét hozott a kéményseprő

2017.02.08. 09:09

Az udvaron összegyűlt hóval, civilek segítségével fékezte meg a tüzet Tuza Ervin címzetes tűzoltó főtörzsőrmester, aki másodállásban kéményseprőként dolgozik - közölte a katasztrófavédelem.

Február 3-án Tuza úr épp a Heves megyei Demjénen végzett kéményseprői sormunkát, amikor azt vette észre, hogy a Dobó utca egyik házának füstöl a teteje. Azonnal odament, hogy kiderítse, mitől füstöl. Benézett az ablakon, és meglátta a lángokat a ház konyhájában. A tűz már a födémre is átterjedt. Azonnal hívta a tűzoltókat, elzárta a gázt és kikapcsolta az áramot, és elkezdte keresni a lakókat.

Szerencsére az épületben senki nem volt, mentenie nem kellett. Még a tűzoltók megérkezése előtt oltani kezdte a lángokat a háznál talált eszközökkel. Lapátokkal az égő területre dobálták az udvaron felgyűlt havat, így sikerült megakadályozni, hogy a lángok továbbterjedjenek.

Mint kiderült, a tűzfészek a ház bejárata melletti helyiségben volt, és ugyan a konyha és a háztető egy kis része megégett, kormozódott, de az épület nem vált lakhatatlanná.

Tuza főtörzsőrmester egyike azoknak a tűzoltóknak, akik egy éve úgy döntöttek, hogy beiratkoznak a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ első kéményseprőszakmunkás-képzésére. Nyár végén tett sikeres vizsgákat, tavaly november óta pedig már kéményseprőként is gyakorlati feladatokat végez - áll a közleményükben.