Öngyilkosságot kísérelt meg a fekete ruhás nővér

2017.02.08. 14:21

Megrázó hírt közölt a 168 Óra Sándor Máriáról. A kormányzati egészségügyi intézkedések ellen harcosan kiálló fekete ruhás ápolónő öngyilkosságot kísérelt meg. Nem bírta az állandósuló konfliktusait, felvágta az ereit, de megmentették. 

Sándor Mária azt mondta: békében szeretne élni, „emelt fővel kilépni a közéletből”. Az ápolónő egyszer már abba akarta hagyni, mégis maradt. Kár volt, ráment az egészsége – írta a lap.

Sándor Mária nem is ment fel a Tanítanék Mozgalom vasárnapi tüntetésének színpadára, nem működteti honlapját, egyesületét, nem járja már a vidéket.

„Nem vagyok alkalmas vezetőnek. Mindenkinek hiszek, aztán rájövök, mások csak saját céljaikra akarnak felhasználni. Azt hittem, az emberek jók. Rájöttem, nem azok. A legtöbben önzők, épp a nyomor miatt, amiben élnek: az állandó nélkülözés, az állandó igazságtalanságok miatt. 

Csalódtak bennem, csalódtam bennük 

– mondta Sándor Mária. A nővérnek jelenleg nincs munkája. Azt mondta, már a felvételi beszélgetéseken jelzik neki, hogy nem értenek egyet vele, és aztán nem hívják többet.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot!  Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.