Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Öngyilkosságot kísérelt meg a fekete ruhás nővér

2017.02.08. 14:21

Megrázó hírt közölt a 168 Óra Sándor Máriáról. A kormányzati egészségügyi intézkedések ellen harcosan kiálló fekete ruhás ápolónő öngyilkosságot kísérelt meg. Nem bírta az állandósuló konfliktusait, felvágta az ereit, de megmentették. 

Sándor Mária azt mondta: békében szeretne élni, „emelt fővel kilépni a közéletből”. Az ápolónő egyszer már abba akarta hagyni, mégis maradt. Kár volt, ráment az egészsége – írta a lap.

Sándor Mária nem is ment fel a Tanítanék Mozgalom vasárnapi tüntetésének színpadára, nem működteti honlapját, egyesületét, nem járja már a vidéket.

„Nem vagyok alkalmas vezetőnek. Mindenkinek hiszek, aztán rájövök, mások csak saját céljaikra akarnak felhasználni. Azt hittem, az emberek jók. Rájöttem, nem azok. A legtöbben önzők, épp a nyomor miatt, amiben élnek: az állandó nélkülözés, az állandó igazságtalanságok miatt. 

Csalódtak bennem, csalódtam bennük 

– mondta Sándor Mária. A nővérnek jelenleg nincs munkája. Azt mondta, már a felvételi beszélgetéseken jelzik neki, hogy nem értenek egyet vele, és aztán nem hívják többet.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot!  Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.