Judit
2 °C
7 °C

Többen hánytak klórgáz miatt a Komjádiban

2017.02.08. 09:42 Módosítva: 2017-02-08 16:01:38

Aggódnak a szülők a gyerekeikért, mert a klórgáz miatt többen is hánytak a Komjádi uszodában, az Iron Aquatics (Hosszú Katinka klubja) edzője hétfőn már be sem engedte a gyerekeket a tréningre, mert az előző csoportból többen rosszul lettek - tudta meg a Blikk

A szülők szerint már évek óta ez megy a Komjádiban, de ami idén van, az mindennek a teteje. "Amikor télen felállítják a sátrat, fuldokolnak a gyerekek, novemberben súlyos mérgezés is történt. Hiába próbálok az ­Emmin és az ÁNTSZ-en keresztül is megoldást találni, változatlanok az állapotok" - mondta a Blikknek egy 15 éves lány apja.

A szülő egy ott dolgozó ismerősétől úgy tudja, hogy nincs vegyszeradagoló a szóban forgó medencénél, a klórt vödörből öntik bele, ami olykor megszalad. Ha benn van száz gyerek a medencében, felkavarják a leülepedett klórt, amikor úsznak, habzik mögöttük a víz. "Hétfőn annyira rossz volt a helyzet, hogy a reggeli edzésen többen hánytak, utána a lányom csoportját már be sem vitte az edző a sátorba" – árulta el az apa. "Amikor a lányom köhögött, a Sportkórházban azt mondták, Komjádi-betegsége van" - tette hozzá. 

Az Iron Aquaticsnál a kanadai Darren Ward felügyeli az utánpótlást, ő többször kikelt már a körülmények miatt, amikről tavaly decemberben az Indexen is volt cikk

Hosszú Katinka klubjából senki nem kívánta kommentálni az elhangzottakat a Blikknek.

A  Nemzeti Sportközpontok a cikk megjelenése után közleményt adott ki,  amiben azt írják, hogy a Császár-Komjádi Sportuszoda üzemelése során a jelzett időpontban, sem más alkalommal a használt technológiai rendszerből adódóan klórgáz nem jutott a levegőbe. "A kérdéses ügy kapcsán a Komjádi uszoda munkatársai tanúk kíséretében, helyszíni ellenőrzést végeztek, hogy megvizsgálják a sátorban tapasztalható levegő minőségét. Az ellenőrzés során a levegőben nem tapasztaltak zavaró körülményeket. Megerősítjük, hogy klórgáz nem jutott a levegőbe" - írják. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?