Auguszta
4 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Gyere, Editke, megpofozgatlak!

2017.02.09. 07:23 Módosítva: 2017.02.09. 07:29

A Magyar Nemzetnek Szert Boglárka az Antall József Tudásközpont volt irodavezetője adott interjút, aki védelmébe vette azt a munkatársát, aki lájkolta az olimpia ellenes kezdeményezést és ezért főnöke leszúrta. Szert Boglárkát azonnali hatállyal felmentették a munkavégzés alól, és elbocsátották.

Mint mondta: Antall Péter (néhai Antall József volt miniszterelnök fia, a tudásközpont vezetője) este 11-kor küldött körbe a Facebookon egy zárt csoportban üzenetet arról, hogy nem akar látni olyan posztokat vagy lájkot, amelyik az olimpiát támadja, aki pedig politikailag önállósodni akar, annak nem kötelező ott dolgoznia.

Másnap reggel már be is hívta a vezetői értekezletre a fiatalabb kollégáját, és azt mondta neki:

Gyere, Editke, megpofozgatlak.

Ezt persze csak képletesen értette, de kollégái előtt megszégyenítette őt. Akkor még el sem indult az olimpiáról szóló népszavazásért indított aláírásgyűjtés. Szert Boglárka azt mondta: leforrázva ült a vezetői értekezleten, majd egyedüliként felszólalt kollégája védelmében. 

Szomorúnak és veszedelmesnek tartom, ahogy Antall Péter a lánnyal beszélt.

A magát jobboldalinak valló Szert Boglárka azt mondta:  szeretné, ha lenne Magyarországon egy korrupciómentes, kicsi és emberi léptékű olimpia. Ez az egész társadalmat érintő kérdés, amit viszont felelősséggel kellene megvitatni, és "hadd lehessen már beszélni róla".

Szert Boglárka azt nem gondolja, hogy a kirúgása szoros összefüggésben van ezzel az üggyel. Tisztában volt azzal, hogy az Antall József Tudásközpont egyfajta családi alapítvány, ami viszont 600 millió forintos támogatását szinte kizárólag a Miniszterelnökségtől kapja. Furcsa ugyanakkor, jegyezte meg, hogy a vezetőt a titkárnője viszi sofőrként a munkába. Szerinte ami történt, az az udvaroncok, lakájok, az udvari beszállítók túlbuzgósága.