Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem a DBR-es Gulyást körözik a 4-es metró miatt

2017.02.09. 17:27 Módosítva: 2017-02-09 21:08:38

Gulyás László, a DBR Metró Projektigazgatóság volt vezetője, akiről a sajtó a 4-es metró körüli botrány külföldre szökött gyanúsítottjaként írt, az Indexnek csütörtök kora este kijelentette, hogy tévesen azonosították, nem áll körözés alatt és az országban tartózkodik. Este 6-kor a Fővárosi Törvényszék is közleményt adott ki, hogy nem Gulyás áll körözés alatt.

Gulyást, aki nem szerepel a Police.hu-n lévő körözési listán sem, a Magyar Nemzet nevezte néven (a cikket az Index is szemlézte). Gulyás neve azután került elő, hogy a Párbeszéd Magyarország társelnöke, Szabó Tímea a legfőbb ügyésztől azt kérdezte, hogy az elmúlt hat évben miért nem történt érdemi előrelépés a 4-es metró beruházással kapcsolatos nyomozásban.

Mai sajtótájékoztatóján a Miniszterelnökséget vezető Lázár János sem cáfolta – igaz, nem is erősítette meg –, hogy  Gulyás László az ügy gyanúsítottja. 

A Szabónak adott, a nyomozó hatóságok munkáját részletező válaszában Polt Péter viszont nem nevezte meg az ügy gyanúsítottjait. Velük kapcsolatban annyit közölt, hogy hárman vannak. Kettejüket a Központi Nyomozó Főügyészség kihallgatta – róluk Fazekas Géza, a legfőbb ügyész szóvivője csütörtök este az ATV-ben annyit mondott, hogy egyikük sem közszereplő –, az eljárás harmadik terheltje viszont külföldre távozott, miután az illetékes bíróság – egy másik ügyben – elutasította az ügyészség indítványát az előzetes letartóztatása meghosszabbítására, és szabadlábra helyezték.

Polt válaszából az is kiderül, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség indítványára a Budai Központi Kerületi Bíróság idén január 11-én és 23-án kelt határozataival rendelte el a harmadik gyanúsított európai és nemzetközi körözését.

Gulyás Lászlóról Demszky Gábor volt főpolgármester ma kijelentette, hogy a tűzbe tenné érte a kezét. Ha az ember a Police.hu listáján rákeres a Polt által megadott körözések elrendelőjére és időpontjaira, egyetlen pontos találatot kap: egy olyan személyét, akiről korábban már írt a sajtó gyanús ügyek kapcsán.