István, Vajk
17 °C
34 °C

Vádat emeltek a volán mögött elalvó buszsofőr ellen

2017.02.09. 10:18

Vádat emelt az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség egy buszsofőr ellen, aki tavaly márciusban árokba hajtott egy menetrend szerinti busszal, mert elaludt a volán mögött, közölte a Heves megyei főügyész az MTI-vel.

Szalóki Zoltán közleménye szerint a 43 éves férfi 2016. március 14-én délután az M3-as autópályán Egerből Budapestre tartott a kifogástalan műszaki állapotú autóbusszal, amelyen harmincan utaztak. A sofőr az autópálya 55-ös kilométerénél, Gyöngyös közelében elaludt.

A busz egy enyhe balkanyarban letért az útról, a szalagkorlátnak ütközött, majd azt átszakítva fékezés nélkül leszaladt az öt méter mély töltésoldalra, ahol hossztengelye körül átfordulva egy fával benőtt területen, a jobb oldalára dőlve állt meg.

A balesetben minden utas megsérült. Egy ember nyolc napon túl gyógyuló, többszörös bordatörést szenvedett, egyedül a sofőr maradt sértetlen.  

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség a hivatásos buszvezetőt tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset gondatlan okozásával vádolja, és azt indítványozza, hogy a bíróság felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, tiltsa el a sofőrt a közúti járművezetéstől, valamint kötelezze az eddig felmerült több mint negyedmillió forintos bűnügyi költség megfizetésére.