Ödön
2 °C
11 °C

Vádat emeltek a volán mögött elalvó buszsofőr ellen

2017.02.09. 10:18

Vádat emelt az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség egy buszsofőr ellen, aki tavaly márciusban árokba hajtott egy menetrend szerinti busszal, mert elaludt a volán mögött, közölte a Heves megyei főügyész az MTI-vel.

Szalóki Zoltán közleménye szerint a 43 éves férfi 2016. március 14-én délután az M3-as autópályán Egerből Budapestre tartott a kifogástalan műszaki állapotú autóbusszal, amelyen harmincan utaztak. A sofőr az autópálya 55-ös kilométerénél, Gyöngyös közelében elaludt.

A busz egy enyhe balkanyarban letért az útról, a szalagkorlátnak ütközött, majd azt átszakítva fékezés nélkül leszaladt az öt méter mély töltésoldalra, ahol hossztengelye körül átfordulva egy fával benőtt területen, a jobb oldalára dőlve állt meg.

A balesetben minden utas megsérült. Egy ember nyolc napon túl gyógyuló, többszörös bordatörést szenvedett, egyedül a sofőr maradt sértetlen.  

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség a hivatásos buszvezetőt tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset gondatlan okozásával vádolja, és azt indítványozza, hogy a bíróság felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, tiltsa el a sofőrt a közúti járművezetéstől, valamint kötelezze az eddig felmerült több mint negyedmillió forintos bűnügyi költség megfizetésére.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?