Friderika
13 °C
29 °C

Interneten megismerte, lefeküdt a férfival, majd elalvás után megszúrta

2017.02.11. 12:00

Emberölés kísérlete miatt folytat eljárást a rendőrség egy fiatal nő ellen, aki a gyanú szerint többször megszúrt egy alvó férfit Egerágon.

A gyanúsított előzetes letartóztatásba helyezéséről szombaton döntött jogerősen a Pécsi Járásbíróság - közölte az MTI-vel Barkaszi Attila, a Pécsi Törvényszék szóvivője.

A nő a hatóság szerint előre kitervelten, védekezésre képtelen személy sérelmére követte el a bűncselekményt.

Maga a sztori még inkább félelmetes, ha részletesebben ismerjük a körülményeket. A nyomozás eddigi adatai szerint a nő tavaly egy internetes közösségi oldalon ismerte meg a sértettet. Tavaly augusztusban először a saját, másnap pedig a férfi egerági lakóhelyén találkozott vele. Aznap hajnalban az ágyában alvó férfit négyszer megszúrta a felsőtestén.

Barkaszi Attila hangsúlyozta: az egyik sérülés akár a férfi halálát is okozhatta volna, de azt a gyors orvosi segítség elhárította.

A rendőrség még az elkövetés napján eljárást indított a nő ellen, de akkor még súlyos testi sértés miatt. A napokban azonban megváltoztatták a bűncselekmény minősítését, és ezért döntött szombaton a bíróság a gyanúsított előzetes letartóztatásáról.