Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szijjártó körbeturnézza Ausztráliát, Japánt és Új-Zélandot

2017.02.12. 14:26

Szijjártó Péter a jövő héten Japánba, Ausztráliába és Új-Zélandra repül, közölte az MTI-vel a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

vasárnapi közlemény szerint  a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn találkozik Fumio Kishida japán külügyminiszterrel, Hiroshige Seko gazdasági, kereskedelmi és ipari miniszterrel, továbbá japán nagyvállalatok vezetőivel fog  tárgyalni Tokióban .

Ezután az ausztrál fővárosban, Canberrában találkozik Julie Bishop külügyminiszterrel szerdán, előadást tart az Ausztrál Nemzeti Egyetem Európai Tanulmányok Központjában, csütörtökön Új-Dél-Wales miniszterelnökével, Gladys Berejikliannal tárgyal, valamint kerekasztal-beszélgetésen vesz részt a sydneyi magyarság képviselőivel.

Új-Zéland fővárosában, Wellingtonban emléktáblát avat majd pénteken az '56-os magyar menekültek befogadásának hatvanadik évfordulóján. Később Chris Finlayson igazságügyi miniszterrel találkozik, majd megnyitja Magyarország wellingotni nagykövetségét.

Szijjártó Aucklandbe is ellátogat, ahol megnyitja a magyar-új-zélandi üzleti fórumot, valamint találkozik Murray McCully külügyminiszterrel.