Uzsora és csalás miatt tartóztatták le Nyírpilis polgármesterét

2017.02.13. 07:37 Módosítva: 2017.02.13. 07:43

Uzsora, csalás és zsarolás miatt tartóztatták le Nyírpilis polgármesterét, Beri Róbertet, írja a Blikk. A férfit egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezték. 

Beri Róbert 2011-ben lett a település polgármestere. Ez az első hazai eset, amikor egy településvezetőt erőszakos bűncselekmény miatt tartóztattak le. A férfi tagadja a vádakat. 

A polgármester lánya kiposztolta apja fényképét, amin Beri Róbert egy meglehetősen drága motor mellett pózol. Fia azt mondta a Blikknek, hogy édesapját valószínűleg ellenfelei húzták csőbe, és meg van győződve arról, hogy tisztázza magát az alaptalan gyanúsítások alól.

Nyírpilisről korábban azt írtuk: a tavalyi kvótanépszavazás napján a feldühödött tömeg betörte egy kisbusz lámpáját és szélvédőjét a Szabolcs megyei Nyírpilisen, mert megyei aktivisták az autóból kamerával vették fel a népszavazásra érkező embereket. Azt akarták bizonyítani a felvételekkel, hogy a szavazás napján sokkal több résztvevőt fognak lejelenteni, mint amennyien valójában szavaztak.

A  főként romák lakta faluban az országos átlaghoz képest kimagasló eredmény született: a 900 fős településen a választók 58,2 százaléka szavazott, 10 ember kivételével mindenki a nemre ikszelt.  A polgármester akkor azt mondta: a zért mentek el olyan sokan voksolni, mert a roma és az iszlám kultúra nem fér meg egymás mellett.