Jenő
-3 °C
6 °C

25 ezer adag heroint találtak egy gyáli lakásban

2017.02.14. 07:49

A rendőrök egy gyáli lakásban közel 25 ezer adag, összesen 5,83 kilogramm heroint találtak, amelynek az utcai forgalmi értéke mintegy 70 millió forint, írja a rendőrség. K. István 52 éves délegyházai, M. Károly 40 éves és M. Károly Józsefné 63 éves gyáli lakos, valamint egy 48 éves szerb állampolgár ellen kábítószer-kereskedelem miatt folyik nyomozás.

K. István és M. Károly február 1-jén Törökországba utazott azért, hogy heroint hozzanak Budapestre azért, hogy eladják azt. A két férfi február 6-án egy alsónémedi telephelyre vitte a kábítószert, ahol pár napig tárolták, majd átszállították M. Károly gyáli lakására azzal a céllal, hogy felhígítsák és kisebb adagokra porciózzák.

A nyomozók február 13-án reggel megjelentek a lakásnál, ahol a szerb férfit, illetve M. Károly édesanyját tetten érték, amint éppen a kábítószert csomagolták kisebb adagokba. A férfi megpróbált elszökni, de a rendőrök elfogták, majd a lakásban tartott házkutatáskor közel 25 ezer adag, összesen 5,83 kilogramm heroint találtak, amelynek az utcai forgalmi értéke – a kisebb adagokba történt csomagolást követően – mintegy 70 millió forint.

A nyomozók kábítószer terjesztéséhez használt mérleget és csomagolóeszközöket is találtak a helyszínen. Ezen a napon fogták el a másik két gyanúsítottat is, K. Istvánt délegyházai lakcímén, majd társát, M. Károlyt Debrecenben.

A rendőrök a négy kábítószer-kereskedőt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették.