Árpád
-2 °C
4 °C

A KDNP egész Európában betiltaná a melegházasságot

2017.02.14. 15:46

Ahhoz képest, hogy a kormánypártok nemzetállami keretekben döntenének minden kérdésről és nagyon sértve érzik magukat, ha Brüsszelből diktálnak valamit, a KDNP most uniós szinten szabályozná az azonos neműek házasságát. Az MTI azt írja, hogy Harrach Péter, a párt frakcióvezetője és Rétvári Bence alelnök kedden egy sajtótájékoztatón aláírta az Anya, apa, gyerekek európai polgári kezdeményezést.

Ennek a célja, hogy a házasságot egy férfi és egy nő kapcsolataként ismerje el az Európai Unió. Ha összejön egymillió támogató aláírás, akkor a kezdeményezők jogszabály-javaslatot nyújthatnak be, amelyet az unió intézményei kötelesek figyelembe venni. Vitázik róla az Európai Parlament és a Bizottság is köteles kiadni egy állásfoglalást.

Harrach Pétert azért támogatta a gyűjtést, mert aggasztja, hogy hogy az EU-ban a házasságnak és a családnak különböző definíciói vannak. Pedig szerinte a házasság egy férfi és egy nő közössége, a család pedig házasságon, illetve leszármazáson alapul.

Rétvári Bence szerint kettős mércét alkalmaz az unió, mert az Európai Bizottság egyes tisztségviselői előszeretettel mutatkoznak olyan rendezvényeken, amelyek a hagyományos család definíciójának "felhígítását" célozzák, de az Anya, apa, gyerekekhez hasonló kezdeményezések mellett nem igazán állnak ki.

A kezdeményezés magyar részét az a Frivaldszky Edit szervezi, aki korábban az abortusz betiltásáért indított EU-s aláírásgyűjtést, amit szintén támogatott a KDNP, írja a HVG. Frivaldszky 2013-ban megkapta a kormánytól a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozatának kitüntetését.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?