Erzsébet
1 °C
4 °C

Orbán megígérte, betiltja a neonáci felvonulást

2017.02.14. 20:14

A 2017-ben elvégzendő közös munkáról, a magyarországi zsidóság problémáiról, terveiről, többek között az egyházi intézmények fejlesztéséről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök és Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke kedd este az Országházban - tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t.

A találkozón Havasi Bertalan szerint a következőkről esett szó:

  • A megbeszélésen szóba került a hétvégi neonáci rendezvény ügye is, amelyet a Mazsihisz elnöke elfogadhatatlannak nevezett. Havasi Bertalan szerint a felek megállapodtak abban, hogy - a korábbi évek gyakorlatának megfelelően - a Belügyminisztérium megtalálja a törvényes megoldást az ilyen események megakadályozására.
  • A leégett zuglói zsinagóga helyreállításához Heisler András segítséget kért a kormányfőtől, Orbán Viktor erre ígéretet tett.
  • A Mazsihisz elnöke tájékoztatta a miniszterelnököt a Szeretetkórház fejlesztési terveiről is, ebben az ügyben rövidesen megtörténik a kapcsolatfelvétel az Emberi Erőforrások Minisztériumával.
  • A Maccabi Európa Játékok, azaz a zsidó Európa-bajnokság 2019-es budapesti megrendezése kapcsán szóba került a helyszínként kiválasztott sportközpont témája is; mivel nagyon szoros a határidő, megállapodtak, hogy a miniszterelnök rövidesen a kormány elé viszi az ügyet.
  • Orbán Viktor és Heisler András tárgyalásán a határon túli magyar ajkú zsidó közösségek segítésének lehetőségeit is áttekintették.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?