A migráció lesz az egyik fő téma a Fidesz-KDNP frakcióülésén

2017.02.15. 15:56

A migrációs helyzetről, a kampányfelkészülésről és a külföldi szervezetek magyarországi fiókszervezeteire vonatkozó átláthatósági szabályokról is szó lesz a Fidesz-KDNP szerdán kezdődő, háromnapos kihelyezett frakcióülésén, Visegrádon - közölte az MTI-vel Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a tanácskozás előtt Budapesten tartott sajtótájékoztatón. Az ülésen a képviselőcsoport döntést hoz az államfőjelölésről is.

A migrációs helyzetről és belbiztonsági kérdésekről Pintér Sándor belügyminiszter, a kampányra való felkészülésről Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter ad majd tájékoztatást, míg a jövő évi költségvetés irányvonalairól Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter számol be.

A külföldi szervezetek magyarországi fiókszervezeteire vonatkozóan tervezett átláthatósági szabályokról Trócsányi László igazságügyi miniszter ad számot - mondta Kósa Lajos, jelezve, hogy a támogatások nyilvánosságát akarják biztosítani, vagyonbevallást nem fognak előírni.

A KDNP a kormánypártok közös tanácskozása előtt, az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan, a helyszínen, szerdán külön frakcióülést is tart.

Az MSZP szerdán, Budapesten tartja nyitó frakcióülését, ahol a többi között arról is döntenek, hivatalosan is támogatják-e Majtényi László köztársasági elnöki jelöltségét.

A Jobbik képviselőcsoportja szerdától péntekig Mátraszentimrén tanácskozik - tudta meg az MTI a frakciótól.

Az LMP ötfős képviselőcsoportja - a párt elnökségével kibővülve - a múlt héten tartotta meg évindító frakcióülését Siófokon.