Itt a Fidesz válasza a Momentumnak: jön a nemzeti konzultáció

2017.02.15. 11:10

A Fidesz ma kezdődött háromnapos kihelyezett frakcióülése után nemzeti konzultáció indul – erről a Heti Válasz holnap megjelenő számában olvashatnak. A kormány ezzel akarja ismét dominálni a közéleti napirendet, miután a nyilvánosságot az elmúlt hetekben teljesen eluralta a Momentum Nolimpia című népszavazási kezdeményezése.

A témákat évértékelőjében már Orbán Viktor is előrevetítette, így márciustól „Brüsszel” intézkedéseiről és a „Soros-szervezetek” átláthatóságáról lehet majd levelezni a kormányzattal. Az olimpia a Heti Válasz értesülése szerint nem szerepel a konzultációra feltett ügyek között (cikkünk első verziójában tévedésből még ez szerepelt), de ha a kormány mégis meggondolná magát, pár kérdéssel szívesen segítünk.

Szeretne-e 2024-ben Budapesten tapsolni a magyar sportolók olimpiai sikereinek?

Vannak, akik szerint az életüket az olimpiára feltevő sportolók, akikre egy egész ország büszke, nem érdemlik meg, hogy a tiszteletükre játszott Himnuszt egyszer az életben saját anyaföldjükön hallgassák meghatódva. Ön egyetért ezzel?

Tudta-e Ön, hogy egy olimpia alatt a turisták dollármilliárdokat költenek el a helyi kisvállalkozóknál, egész családok helyzetét örökre megjobbítva, miközben a világ heteken át szeretve és tisztelve figyeli az adott várost?

Egyesek úgy vélik, helyénvaló egy politikasemleges, az egész országot egységbe kovácsoló eseményt saját politikai céljaikra felhasználni, ezzel megosztva Magyarországot. Ön szerint az Olimpiát távol kell tartani a pártpolitikától, és hagyni kell, hogy a valódi választói felhatalmazással bíró vezetők felelősen döntsenek ezügyben?  • Bérelnék
  • Bankszámla