Jani már megmenekült, de a komp tovább sodródik

2017.02.15. 17:23 Módosítva: 2017.02.15. 17:50

A kedd esti hírekkel ellentétben mégsem borult fel, szerda kora délután pedig ki is szabadult a jég fogságából a tiszacsegei komp, amit hétfőn sodort el a jeges ár - mondta Tiszacsege polgármestere az MTI-nek. Az esetről az ATV riporterei Tarr Béla-i magasságokba emelkedve készítették el az év eddigi legjobb videóját: 

Szilágyi Sándor polgármester szerint kedd este egy felborult nagy stégről gondolhatták, hogy a csegei komp, drónról le is fényképezték, és az üzemeltetője is úgy gondolta, a fotón látható tárgy a felborult komp.

Az MTI szerda délelőtti, a tiszafüredi híd közelében készült fotóján viszont az látható, hogy a jeges ár szép lassan sodorja a kompot, ami nem borult fel, és ezt később a polgármester is megerősítette.

A komp kiszabadult a jég fogságából, és Tiszaderzsnél fennakadt az iszapos nádasban. A helyszínen most azt vizsgálják, hogy miként tudnák biztonságba helyezni.

A polgármester szerint még nem tudják, hogyan kerül vissza állomáshelyére a több mint negyven kilométerre sodródott komp. A kompon láthatóan vannak sérülések, de a teljes kárfelmérésre csak azután kerülhet sor, ha sikerül biztonságos helyre vinni.

A jeges ár hétfő reggel sodorta el a tiszacsegei komp drótkötelét, ami berántotta a parton lévő járművet a folyóba. Mindez olyan hirtelen történt, hogy a kompon tartózkodó éjjeliőrnek, Janinak nem sikerült elhagynia a gyorsan sodródó járművet. Őt a honvédség helikopterrel mentette ki aznap délután.  • Hírek
  • Megtakarítás