Judit
2 °C
7 °C

Rezsicsökkentésről és a migránsokról szól az új nemzeti konzultáció

2017.02.16. 11:00

A Heti Válasz írta meg először, hogy a Fidesz kihelyezett frakcióülése után új nemzeti konzultáció indul. A hetilap úgy értesült, hogy Orbán évértékelőjének témájában kérdezik meg majd az embereket, így Brüsszel intézkedéseiről és a Soros-szervezetek átláthatóságáról, az olimpia kérdése azonban nem lesz a témák között.

Ezzel kapcsolatban Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában csütörtökön elmondta, hogy az évértékelő témái közül a legfontosabb nemzeti ügyekről kérdezik majd meg a polgárokat, így például

  • a rezsicsökkentésről
  • a munkahelyteremtés megvédéséről
  • az uniós közös adópolitika elleni küzdelemről
  • az illegális bevándorlók őrizetbe vételéről.

Mint Kósa mondta, ezekben a témákban érdemes valamiféle véleményegységet kialakítani a polgárokkal. A frakcióvezető szerint szerdán a kormányfő a Fidesz-KDNP háromnapos kihelyezett frakcióülését elindító beszédében is az évértékelőn megfogalmazott új nemzeti politikára helyezte a hangsúlyt. Vagyis arra, hogy az idén jelentkező kihívásokra "megfelelő válaszokat kell adni, ami csak úgy megy, ha egészen szorosan, egységben harcolunk a magyar választókkal a közös érdekeinkért".

A migráció ügyében két fontos feladatra kell felkészülnie az Országgyűlésnek, az egyik a menekültügyi őrizetbe vételhez hasonló intézmény bevezetése, a másikat az unió azon kérése veti fel, amely szerint Magyarországnak a schengeni határokon minden ki- és belépőt regisztrálnia kellene, az EU-állampolgárokat is. Kósa szerint ez óriási fennakadásokat okozhat, főleg nyáron, ugyanakkor az unió ezt megköveteli, tehát fel kell rá készülni. Egyelőre a partnerek nem nagyon nyitottak arra, hogy sokkal több átlépő sávot nyissunk a határátkelőkön.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?