Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tízezer aláírást adott át a Párbeszéd a nolimpiásoknak

2017.02.16. 12:01

A Párbeszéd párt, és annak elnöke, Szabó Tímea a Nyugati aluljárójában csütörtök délben adott át tízezer aláírást a Nolimpia Mozgalom aktivistáinak. Szabó a rögtönzött sajtótájékoztatón azt mondta, a Párbeszéd az elejétől kezdve gyűjti az aláírásokat. Meggyőződésük, hogy Orbánéknak a valóban fontos dolgokra kellene költeni a pénzt: oktatásra, egészségügyre. „Négy hete gyűjtjük az aláírásokat, több mint 10 ezer aláírást adunk most át, de folytatjuk holnap is. Reményeink szerin összesen 12 ezer aláírást gyűjtünk" - mondta a párt elnöke. Hozzátette, bízik benne, hogy megtartják majd a népszavazást az olimpia megrendezéséről.

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, komoly csalásokra számítanak, törvénytelen lépésekre a kormány részéről, hogy megakadályozzák a népszavazás kiírását, szerinte az is benne van, hogy tényleg felemelik a szükséges aláírások számát. Elmondta, hogy a Párbeszédet is érték atrocitások, köpködések, beszólások, lökdösések az aláírásgyűjtés során. Ezt annak kapcsán mondta, hogy éppen ma, csütörtökön vágtak fejbe borosüveggel egy LMP-s aláírásgyűjtőt a Móriczon.

Szintén újságírói kérdésre Szabó lemondta, nem tartanak a Momentum mozgalomtól, mint versenytárs, sőt örülnek: „új szereplőkre van szükség a politikai palettán, és arra, hogy minél több fiatal akarjon beleszólni az ország ügyeinek alakításába".

Az LMP 23 ezer aláírást adott le a hétvégén, az Együtt választókerületenként 500-at tehát összesen 9 ezret ígért, végül 10487 aláírást adtak át a Momentumnak, Szanyi Tibor magánakciója 170 aláírást tartalmazott és Kunhalmi azt mondta, az MSZP-sek egyenként adják oda a gyűjtött aláírásokat, az ő konyhaasztalán 700 aláírás volt, amikor nyilatkozott. A Kétfarkú Kutyapárt 4200 aláírással járult hozzá a népszavazási kezdeményezéshez.