Üveggel vertek fejbe egy nolimpiás aláírásgyűjtőt

2017.02.16. 09:38

„A Móricz-aluljáróban egy aláírásgyűjtőt fejbe vertek üveggel. Felszakadt a feje, a mentők épp ellátják, a tettest a rendőrök elfogták" - írta egy olvasónk, néhány perccel később egy másik olvasónk egészítette ki: „megint megvertek egy momentumos aktivistát, 10 rendőr van a helyszínen és egy mentős arc". Úgy tudjuk, a támadás előtt egy aláírót is inzultáltak.

Megkerestük a Momentum Mozgalmat és az LMP-t is. A Momentumtól Papp Gergő sajtóreferens a következő közleményt küldte az eset után:

„Nem ismerjük a pontos motivációt, de ez már a sokadik erőszakos esemény az egy hónapja keményen dolgozó aktivistákkal szemben. Ide vezet a hazaárulózás és a háborús retorika, ebből van elegünk. Az LMP-s aktivistának mielőbbi jobbulást kívánunk!"

Pósa András, az LMP politikusa elmondta, hogy az aláírásgyűjtőt egy borosüveggel verték fejbe, a mentősök elvitték kórházba, de jól van, ő maga telefonált az eset után. Úgy tudni, a támadó először egy aláíróra támadt, ezután ütötte meg az aláírásgyűjtőt.

Időközben a rendőrség is kiadott egy közleményt. Ebben azt írják, „február 16-án 8 óra 50 perc körül egy Budapest XI., Móricz Zsigmond körtéri aluljáróban a budapesti A. János szóváltásba keveredett egy férfival. A vita rendezésében segédkezni akart egy éppen ott aláírást gyűjtő aktivista, akit az 56 éves férfi fejbe ütött a kezében lévő borosüveggel. A sértett ezt követően értesítette a rendőröket, akik a bántalmazót a helyszínen elfogták. A sérültet a járőrök a szükséges orvosi vizsgálatok céljából kórházba kísérték. A. Jánost előállítása után gyanúsítottként hallgatják ki, elszámoltatása folyamatban van. Ellene súlyos testi sértés bűntett miatt indult büntetőeljárás"

Pár órával az eset után a Blaha Lujza téren vertek szét egy nolimpiás standot, írja a 24.hu. „A Momentum megerősítette, hogy tényleg ez történt, rendőrt is hívtak. Úgy tudjuk, a támadó még két kézzel beintett a rombolás után, majd lelécelt" - írja a lap.

Február elején a Nyugatinál támadtak rá a nolimpiás aláírásgyűjtőkre. Akkor egy férfi felrúgta a standot, a földön tépkedte darabokra, és az íveket is magához akarta venni. De a Rákóczi téren is nekitámadt egy férfi az LMP-s aláírásgyűjtőre.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport