Ödön
2 °C
11 °C

Üveggel vertek fejbe egy nolimpiás aláírásgyűjtőt

2017.02.16. 09:38

„A Móricz-aluljáróban egy aláírásgyűjtőt fejbe vertek üveggel. Felszakadt a feje, a mentők épp ellátják, a tettest a rendőrök elfogták" - írta egy olvasónk, néhány perccel később egy másik olvasónk egészítette ki: „megint megvertek egy momentumos aktivistát, 10 rendőr van a helyszínen és egy mentős arc". Úgy tudjuk, a támadás előtt egy aláírót is inzultáltak.

Megkerestük a Momentum Mozgalmat és az LMP-t is. A Momentumtól Papp Gergő sajtóreferens a következő közleményt küldte az eset után:

„Nem ismerjük a pontos motivációt, de ez már a sokadik erőszakos esemény az egy hónapja keményen dolgozó aktivistákkal szemben. Ide vezet a hazaárulózás és a háborús retorika, ebből van elegünk. Az LMP-s aktivistának mielőbbi jobbulást kívánunk!"

Pósa András, az LMP politikusa elmondta, hogy az aláírásgyűjtőt egy borosüveggel verték fejbe, a mentősök elvitték kórházba, de jól van, ő maga telefonált az eset után. Úgy tudni, a támadó először egy aláíróra támadt, ezután ütötte meg az aláírásgyűjtőt.

Időközben a rendőrség is kiadott egy közleményt. Ebben azt írják, „február 16-án 8 óra 50 perc körül egy Budapest XI., Móricz Zsigmond körtéri aluljáróban a budapesti A. János szóváltásba keveredett egy férfival. A vita rendezésében segédkezni akart egy éppen ott aláírást gyűjtő aktivista, akit az 56 éves férfi fejbe ütött a kezében lévő borosüveggel. A sértett ezt követően értesítette a rendőröket, akik a bántalmazót a helyszínen elfogták. A sérültet a járőrök a szükséges orvosi vizsgálatok céljából kórházba kísérték. A. Jánost előállítása után gyanúsítottként hallgatják ki, elszámoltatása folyamatban van. Ellene súlyos testi sértés bűntett miatt indult büntetőeljárás"

Pár órával az eset után a Blaha Lujza téren vertek szét egy nolimpiás standot, írja a 24.hu. „A Momentum megerősítette, hogy tényleg ez történt, rendőrt is hívtak. Úgy tudjuk, a támadó még két kézzel beintett a rombolás után, majd lelécelt" - írja a lap.

Február elején a Nyugatinál támadtak rá a nolimpiás aláírásgyűjtőkre. Akkor egy férfi felrúgta a standot, a földön tépkedte darabokra, és az íveket is magához akarta venni. De a Rákóczi téren is nekitámadt egy férfi az LMP-s aláírásgyűjtőre.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?