A KDNP nekiment az ELTE-nek, a társadalmi nemektől félti a nemzetet

BJASZ20120430013
2017.02.17. 20:32

Órák óta nem térünk magunkhoz, ahogy a KDNP nekiment az ELTE-nek, és bizonyságát adta: fogalma sincs arról, mi zajlik az egyetem falain belül. Az ELTE elindítja a gender studiest (azaz a társadalmi nemek tanulmánya szakot), ami a kereszténydemokrata pártot megdöbbenéssel tölti el. Nyílt levélben követelik a szak megszüntetését. Ilyeneket írnak:

„Sajnálatos, hogy az egyetem nem szeretne hű maradni értékteremtő múltjához, hiszen elindult egy lejtőn. Önök, a vezetőség

úgy döntöttek, hogy a magyar társadalom számára semmilyen haszonnal nem bíró, egy politikai korrektségtől megfojtott, tudománynak álcázott, félrecsúszott témával szeretnének foglalkozni

Mi az a gender studies?

A társadalmi nemekkel foglalkozó tudományág a 60-as években jött létre, és legfontosabb megállapítása, hogy megkülönbözteti a biológiai nemet (angolul sex) a társadalmi nemtől (gender).

Meglátásuk szerint az, hogy mit tekintünk „férfiasnak” vagy nőiesnek”, társadalmi konstrukció eredménye, és nincs összefüggésben a biológiai nemmel.

A gender-elméleteket már évek óta tanítják az itthoni főiskolákon és egyetemeken, különböző órák keretében.

mesterképzés keretében. Nem gondoljuk, hogy Magyarország megengedheti magának azt a luxust, amit néhány skandináv ország, hogy közéleti témái legfontosabbja a mellékhelységek [helyesen: mellékhelyiség] jelzései, illetve, hogy minél több semleges játékot, tankönyvet állítsanak elő, nehogy véletlenül befolyásolják a kisfiúk és kislányok saját nemükhöz való tartozását. Szögezzük le, hogy biológiai nemek vannak, nem társadalmiak, így az elnevezés is megtévesztő, hamis.

Önök tévedésben vannak, amikor azt gondolják, hogy ezen szak elindításával jót tesznek Magyarországnak. (...)  Fel kell hívnunk a figyelmét, miszerint ezzel a tanulmánnyal semmiben nem segítik nemzetünk felemelkedését, sőt rombolják azt az értékközpontú gondolkodást, ami a közép-európai országokban még jelen van. Égető problémánk a demográfiai kérdés, ami nem a szexuális kisebbségek tanulmányozásával és a feminista filozófia elmélyítésével fog megoldódni. Kérjük Rektor Urat, hogy az erre a szakra szánt pénzzel, erőforrással inkább egy demográfiai intézetet, egy családüggyel foglalkozó tanszéket állítson fel, de semmiképp ne ugyanazokkal az oktatókkal és olvasmánylistával, mint a gender studies esetében.

(...) Ez az Ön, mint Magyarország legrégebbi egyeteme vezetőjének felelőssége is, hiszen eddig csak Soros György magánegyetemén volt megtalálható hasonló nonszensz őrültség. Hozzá tud méltó módon járulni a jövőhöz az ELTE vagy kiszolgálja a gender- és meleglobbi nyomulását?"  • Tippek
  • Bankszámla