Árpád
-2 °C
3 °C

A volt III/II-es Tasnádi Pintér korábbi biztonsági cégének vezetője lett

2017.02.17. 09:37

Január eleje óta Tasnádi László volt rendészeti államtitkár Pintér Sándor korábbi biztonsági cégében tölt be vezető tisztséget - írta a 24.hu. A céginformációk szerint Tasnádi a Civil Zrt. egyik igazgatója lett. A viharos körülmények között távozó, volt III/II-es államtitkár pozícióba kerülése akár papírformának is tekinthető: az Index decemberben írta meg, hogy Tasnádi visszatérhet a belügyminiszter ex-cégéhez, ahol egyébként korábban is dolgozott. 

Tasnádi december elején azután jelezte Pintérnek a lemondási szándékát, hogy az előléptetésének hírét Lázár János azzal kommentálta, hogy "több mint furcsa, kínos és kellemetlen" - írtuk korábban. 

Tasnádi 1988-ban főhadnagyként a BRFK állambiztonsági szervének III/II-2. Osztály C alosztályának megbízott vezetője volt, 1989-ben már századosként vezette az osztályt, Nagy Imre újratemetése idején pedig operatív tisztként beépített ügynököktől, többek közt egy ÁVH-s múltú ügynöktől kapott jelentéseket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?