Torkig vannak a szennyvízzel Verpeléten

2017.02.17. 11:28

Hetek óta szentségelnek a verpeléti háztartásokban, se mosni, se fürödni, se mosogatni nem tudnak a lakásokba visszaömlő szennyvíztől - írja a Heol.hu

"Torkig vagyunk a felelőtlenséggel! Hetek óta úszunk a fekáliában. Milyen város az, ahol hetek óta hiába próbálunk segítséget kérni az önkormányzattól, a szolgáltatótól. Mindenki egymásra mutogat, hárít, magyarázkodik, mi pedig szépen lassan belefulladunk a lakásainkba, udvarainkba beömlő fekáliába" – mondta szerda reggel egy verpeléti olvasó a Heolnak.

Az Akácfa utca udvarát is elborította a fagyott fekália
Az Akácfa utca udvarát is elborította a fagyott fekália
Fotó: Huszár Márk / Heol.hu

Később egy háromgyermekes anyukától érkezett hívás, aki arra panaszkodott, hogy a kicsiket már ki se meri engedni az udvarra levegőzni, játszani, mert attól fél, hogy érintkezve a mocskos talajjal, megbetegszenek. Több verpeléti lakos is megerősítette, a jelenség valóban hetek óta ismétlődik, ráadásul a tartós fagyok elmúltával napról-napra elkeserítőbb a helyzet.

Farkas Sándor polgármester elmondta, valóban hetek óta gond, hogy bizonyos településrészeken nem nyeli el a rendszer a szennyvizet. A panaszokat továbbították a szolgáltatónak, az ÉRV Zrt. vezetésének, ahonnan ígéretet kaptak, hogy mihamarabb próbálják a műszaki gondokat elhárítani. Tegnap is ott jártak a társaság szakemberei, hogy a tél folyamán elfagyott vezetékeket, berendezéseket megjavítsák.

317200 kepatmeretezes hu szennyvzhelyzetverpelt004
Fotó: Heol.hu

A szolgáltató műszaki igazgatója elmondta, az idei extrém hideg tél számos településen okozott nagy károkat. Rengeteg csőtörés történt, elfagytak a rendszerek. Ezek javítását folyamatosan végzik, de a végleges megoldáshoz időre, s a lakosság türelmére van szükség.

Nem keveset fizetnek

A panaszos szerint a havonta elfogyasztott vízért 8000 forintot számláz a szolgáltató, ebben benne foglaltatik a szennyvízkezelés költsége is, és ez az összeg nem kevés ahhoz képest, hogy a kezeletlen helyzet akár járványveszélyt is jelenthet a verpelétiekre.