Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Torkig vannak a szennyvízzel Verpeléten

2017.02.17. 11:28

Hetek óta szentségelnek a verpeléti háztartásokban, se mosni, se fürödni, se mosogatni nem tudnak a lakásokba visszaömlő szennyvíztől - írja a Heol.hu

"Torkig vagyunk a felelőtlenséggel! Hetek óta úszunk a fekáliában. Milyen város az, ahol hetek óta hiába próbálunk segítséget kérni az önkormányzattól, a szolgáltatótól. Mindenki egymásra mutogat, hárít, magyarázkodik, mi pedig szépen lassan belefulladunk a lakásainkba, udvarainkba beömlő fekáliába" – mondta szerda reggel egy verpeléti olvasó a Heolnak.

Az Akácfa utca udvarát is elborította a fagyott fekália
Az Akácfa utca udvarát is elborította a fagyott fekália
Fotó: Huszár Márk / Heol.hu

Később egy háromgyermekes anyukától érkezett hívás, aki arra panaszkodott, hogy a kicsiket már ki se meri engedni az udvarra levegőzni, játszani, mert attól fél, hogy érintkezve a mocskos talajjal, megbetegszenek. Több verpeléti lakos is megerősítette, a jelenség valóban hetek óta ismétlődik, ráadásul a tartós fagyok elmúltával napról-napra elkeserítőbb a helyzet.

Farkas Sándor polgármester elmondta, valóban hetek óta gond, hogy bizonyos településrészeken nem nyeli el a rendszer a szennyvizet. A panaszokat továbbították a szolgáltatónak, az ÉRV Zrt. vezetésének, ahonnan ígéretet kaptak, hogy mihamarabb próbálják a műszaki gondokat elhárítani. Tegnap is ott jártak a társaság szakemberei, hogy a tél folyamán elfagyott vezetékeket, berendezéseket megjavítsák.

317200 kepatmeretezes hu szennyvzhelyzetverpelt004
Fotó: Heol.hu

A szolgáltató műszaki igazgatója elmondta, az idei extrém hideg tél számos településen okozott nagy károkat. Rengeteg csőtörés történt, elfagytak a rendszerek. Ezek javítását folyamatosan végzik, de a végleges megoldáshoz időre, s a lakosság türelmére van szükség.

Nem keveset fizetnek

A panaszos szerint a havonta elfogyasztott vízért 8000 forintot számláz a szolgáltató, ebben benne foglaltatik a szennyvízkezelés költsége is, és ez az összeg nem kevés ahhoz képest, hogy a kezeletlen helyzet akár járványveszélyt is jelenthet a verpelétiekre.