Egy salgótarjáni fideszes sajnálja, hogy nem sikerült Sándor Mária öngyilkossága

2017.02.18. 16:54 Módosítva: 2017.02.18. 16:54

Ahogy arról a 168Óra alapján február elején mi is beszámoltunk, Sándor Mária, a kormányzati egészségügyi intézkedések ellen harcosan kiálló fekete ruhás ápolónő öngyilkosságot kísérelt meg. Nem bírta az állandósuló konfliktusait, felvágta az ereit, de megmentették.

Olvasónk jelezte, hogy egy salgótarjáni fideszes bizottsági tag (és exképviselő) elég meredeken reagált a hírre: a Tarjáni Fészek nevű Facebook-csoport megosztotta a Sándor Máriás hírt, ami alá a fideszes Kakuk Zoltán, a népjóléti bizottság tagja azt kommentelte:

Kár, hogy túlélte.

A komment persze kiváltotta az olvasók dühét, és jelezték neki, hogy ezt talán mégsem kellene, de Kakuk nem állt le, tovább folytatta. Úgy idézzük, ahogy írta:

KI ÖNGYILKOS LESZ AZT NEM SZABAD SAJNÁLNI!!! EZ VOLT AZ ÉLETE CÉLJA, HOGY ELMENJEN ERRŐL A VILÁGRÓL!! AKI ELÉRTE ÉLETE CÉLJÁT ANNAK ÖRÜLNEK!! ÉN SAJNÁLOM, HOGY NEM ÉRTE EL!!!

A volt képviselő szerint tehát aki öngyilkos akar lenni, azt akkor kell sajnálni, ha nem sikerül neki. A következő kommentjében azt állítja, hogy az MSZP hajszolta öngyilkossági kísérletbe Sándort, sőt kijelenti (szintén szó szerinti idézet):

Aki öngyilkosságot követel az én szemembe nem ember!!

Kakuk pénteken egy Facebook-kommentben újra nekiment, hogy elmagyarázza az elméletét. Továbbra is úgy gondolja, hogy nem kívánja senki halálát, de azt sajnálja, ha valakinek nem sikerül az öngyilkosság. Hozzáteszi, büszke Fidesz-tagságára. Kakuk egyébként 2014-ig fideszes önkormányzati képviselő volt, majd a '14-es választáson alulmaradt a baloldali jelölttel szemben, így helyette a Fidesz a város Népjóléti Bizottságába delegálta, ahová meg is választották.

Természetesen hívtuk Kakuk Zoltánt telefonon, de csak az üzenetrögzítője válaszolt.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport