Judit
3 °C
7 °C

Kósa Lajos folytatja a kormány kommunikációs ámokfutását

2017.02.18. 09:00

Kellemetlenül érinti a Fideszt, hogy a Momentumnak sikerült 266 ezer aláírást összegyűjtenie az olimpiai népszavazás kiírásáért. Persze össze kell azt még rendesen számolni, de azért elég beszédes volt, ahogy a kormánylapok kezelték a hírt tegnap: az MTI-nél még az orosz állami hírügynökség is hamarabb hozta le a hírt, az Origóban egy órás gondolkodás után tömeges hamis aláírásokról beszéltek a címben, végül nagyjából a fideszes hétvégi frakcióülésen kiadott ukáz szerint számoltak be kényszeredetten a hírről: az ellenzék elárulta az olimpiát, rápisiltek a lángra.

Ez a 266 ezer aláírás egy pillanat alatt érte el azt, hogy a kormány úgy kifaroljon az olimpia mögül, mintha ott sem lett volna soha. A fideszes politikusok hirtelen Tarlósra kezdtek mutogatni, és azt hangsúlyozzák, a főpolgármester felelőssége, hogy ezek után pályázunk-e a 2024-es olimpiáért. Nyilván nem lenne szerencsés bevállalniuk egy esetleg sikertelen népszavazást.

Tökéletes folytatása a kommunikációs ámokfutásnak Kósa Lajos részéről a szombati interjúja a Magyar Időkben, ahol a következő kérdés és válasz hangzott el (íródott le):

Magyar Idők

A Fidesz az utóbbi hetekben feltűnően csendben van olimpiaügyben. Miért?

Kósa Lajos:

Az olimpia Budapest ügye, az olimpiát városok rendezik, nem kormány, nem parlament.

Valószínűleg néhány nap múlva már arról fognak beszélni, hogy az aljas Tarlós István több tízmilliárd forintot, a nép pénzét verte el feleslegesen az "olimpiára" hivatkozva, a kormány tudta nélkül. Addig is álljon itt egy, a Kósa szavaira tökéletesen rímelő részlet Orbán a Magyar Olimpiai Bizottság alapításának 120. évfordulóján elhangzott beszédéből:

Nyugodt szívvel nevezhetjük össznemzeti ügynek. A magyar kormány ezért mindenben támogatja a Magyar Olimpiai Bizottságot, amely a nemzeti ügy élére állt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?