Vince, Artúr
-5 °C
2 °C
Index - In English In English Eng

Ügyészség: beismerte a Teréz körúti robbantó

2017.02.20. 16:44

Már a múlt héten hosszasan tett vallomást a Teréz körúti robbantással vádolt P. László, hétfőn a Központi Nyomozó Főügyészség további kihallgatások után arról tájékoztatott, hogy

a férfi a kihallgatáson vallomást tett, melyben lényegében beismerte a bűncselekmény elkövetését
A robbantás helyszíne
A robbantás helyszíne
Fotó: Balogh Zoltán

A főügyészség szóvivője, Nagy Andrea elmondta: a nyomozás jelenlegi szakaszában az ügyészség elemzi a gyanúsított által elmondottakat, és összeveti azokat a nyomozás során beszerzett egyéb bizonyítékokkal, így a vallomás részleteiről jelenleg nem adható tájékoztatás.

P. édesapja megdöbbent, ügyvédjét egyelőre nem érték el, Brunner Tamás pénteken még csak annyit közölt az MTI-vel, hogy P. László részletes vallomást tett a nyomozóknak. 

Az M1 aktuális csatorna szombat esti Híradója úgy értesült, hogy a gyanúsított férfi részleges beismerő vallomást tett: azt ismerte el, hogy ő látható a térfigyelő kamerák felvételein, illetve övé volt az a hátizsák, amelynek a maradványait megtalálták a helyszínen.

Tavaly szeptember 24-én éjjel robbantottak a főváros VI. kerületében, a Teréz körúton egy földszinti üzlethelyiségnél, két rendőr megsérült, egyikük életveszélyesen. Az elkövetéssel gyanúsított férfit október 19-én Keszthelyen fogták el.