Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Ügyészség: beismerte a Teréz körúti robbantó

2017.02.20. 16:44

Már a múlt héten hosszasan tett vallomást a Teréz körúti robbantással vádolt P. László, hétfőn a Központi Nyomozó Főügyészség további kihallgatások után arról tájékoztatott, hogy

a férfi a kihallgatáson vallomást tett, melyben lényegében beismerte a bűncselekmény elkövetését
A robbantás helyszíne
A robbantás helyszíne
Fotó: Balogh Zoltán

A főügyészség szóvivője, Nagy Andrea elmondta: a nyomozás jelenlegi szakaszában az ügyészség elemzi a gyanúsított által elmondottakat, és összeveti azokat a nyomozás során beszerzett egyéb bizonyítékokkal, így a vallomás részleteiről jelenleg nem adható tájékoztatás.

P. édesapja megdöbbent, ügyvédjét egyelőre nem érték el, Brunner Tamás pénteken még csak annyit közölt az MTI-vel, hogy P. László részletes vallomást tett a nyomozóknak. 

Az M1 aktuális csatorna szombat esti Híradója úgy értesült, hogy a gyanúsított férfi részleges beismerő vallomást tett: azt ismerte el, hogy ő látható a térfigyelő kamerák felvételein, illetve övé volt az a hátizsák, amelynek a maradványait megtalálták a helyszínen.

Tavaly szeptember 24-én éjjel robbantottak a főváros VI. kerületében, a Teréz körúton egy földszinti üzlethelyiségnél, két rendőr megsérült, egyikük életveszélyesen. Az elkövetéssel gyanúsított férfit október 19-én Keszthelyen fogták el.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?