Lázár János: Okafogyottá vált a népszavazás... Algyőn

17
2017.02.22. 20:23

Orbán Viktor miniszterelnök, Tarlós István főpolgármester és Borkai Zsolt, a MOB vezetőjének találkozóján ügy döntött, hogy Magyarország visszalép a budapesti olimpiai pályázattól. Vagyis lényegében értelmetlenné tette a budapesti népszavazást.

Eközben Lázár János az MTI segítségével nem akármilyent trollkodott a hírfolyamban. A Miniszterelnökséget vezető miniszter ugyanis okafogyottá vált népszavazásról nyilatkozott. Csak ő nem a budapestiről, hanem az algyőiről beszélt.

Szerda este az olimpiai pályázati döntéssel párhuzamosan arról tudósított az MTI, hogy Lázár János azt javasolta szerdán egy Algyőn tartott lakossági fórumon, hogy

ne tartsák meg a befektető visszalépése miatt okafogyottá vált vasárnapi, egy vegyi üzem tervezett építéséről szóló népszavazást a településen.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt kérte a helyi politikusoktól: kezdeményezzék a képviselő-testület összehívását, és döntsenek úgy, hogy ne tartsák meg a népszavazást.

A voksolás aktualitását vesztette, fölösleges lenne a szavazásra 3 millió forintot elkölteni - közölte, hozzáfűzve, álláspontja szerint egy ilyen önkormányzati döntés esetén nem emelne törvényességi kifogást az illetékes kormányhivatal. A Szegeddel szomszédos községben egy görög befektető tervezte egy háztartási vegyi árukhoz alapanyagot gyártó üzem építését. De aztán elállt ettől.

Lázár a budapesti történésekről nem ejtett szót. Csak az algyői népszavazásról beszélt.