Lezárják a pesti alsó rakpart egy részét jövő hétfőn

2017.02.22. 16:24 Módosítva: 2017.02.22. 16:33

Jövő hétfőn lezárják a pesti alsó rakpart északi szakaszát, írja az MTI. A lezárás Carl Lutz rakpartot érinti, amely a Jászai Mari tértől a Dráva utcai felhajtóig tart.

  • A zárás ideje alatt a Jászai Mari tér és a Katona József utca között az Újpesti rakpart ismét kétirányú lesz. Északi irányban a Garam utca-Kárpát utca-Dráva utca-Népfürdő utca útvonalon haladhat a forgalom, a déli irányban pedig az Árpád híd felől a Népfürdő utca-Dráva utca-Kárpát utca-Bessenyei utca útvonalon érhető el az Újpesti rakpart.
  • Az Újpesti rakpart szervizútja a Katona József utca és a Szent István park közötti részen észak felé egyirányú lesz a párhuzamos parkolás megtartásával.
  • Ezek mellett forgalmi változások lesznek a Dráva utca és Népfürdő utca kereszteződésénél, a Révész utcában, a Kárpát utcában és a Pannónia utcában is.

A korlátozások miatt a 15-ös és a 115-ös autóbusz a Boráros tér felé a Viza utca-Párkány utca-Révész utca-Pannónia utca útvonalon halad, az ellenkező irányban nem lesz változás.

A munkálatok során a Dráva utca és a Margit híd közötti szakaszon 6 méter széles, díszburkolatú sétány épül a gyalogosok számára, új köztéri elemekkel, utcabútorokkal, valamint a gyalogosok felső rakpartra jutását megkönnyítő új átvezetésekkel, új középszigetekkel. Kiépítik a vízelvezetést, korszerűsítik a közvilágítást is, a Szent István parknál pedig lépcsővel ellátott akadálymentesített gyalogos feljárót építenek.