Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Majtényi nem győzhet a foglyul ejtett államban

2017.02.22. 08:24

„Eddig is tudtam, hogy nem győzhetek, a cél az volt, hogy beszélhessek arról, milyen fontos lenne újra alkotmányos, szabad országban élni” – mondta a Magyar Nemzetnek Majtényi László. A több ellenzék párt államfőjelöltjeként feltűnt alkotmányjogász szerint a legfontosabb lenne, hogy a társadalom megszabaduljon a korrupt, az államot foglyul ejtő berendezkedéstől.

Gyanúsan siet a Fidesz

Majtényi szerint a kormány nem azzal állít csapdát neki, hogy lehetőséget ad államfőjelöltként a felszólalásra – hogy aztán támadási felületet nyújtson és azt kommunikálhassa róla, hogy nem az egész ellenzék, hanem csak egy kisebb részének jelöltje –, hanem az időzítéssel: a választásra március 13-án kerül sor, így Majtényi nem szólalhat fel március 15-én elnökjelöltként, hiszen addigra már lefut a parlamenti szavazás. Igaz, ettől függetlenül és kész beszédet tartani aznap.

Majtényi szerint:

  • Schiffer András igazságtalanságokat írt róla, amellett érvelve, hogy ő nem alkalmas államfőjelölt. Az LMP volt elnökének véleménye tehát ellentétes pártjáéval, amely támogatja őt.
  • Olimpia megrendezéséről nem is érdemes beszélni, amíg a rendszer korrupt, de a környezetterhelése ettől függetlenül is óriási lenne.
  • A Momentumban és abban, hogy Botka László az MSZP kormányfőjelöltje nekiment Gyurcsány Ferencnek nem az ellenzék megosztását látja, hanem a rendszer lebontásának lehetőségét, mert jó, ha minél több, az alkotmányosságot, a demokratikus értékrendet fontosnak tartó csoport alakul.