Az izsáki polgármester fizetése nem emelkedett

2017.02.23. 07:06 Módosítva: 2017.02.23. 10:27

Mondok Józsefre, Izsák polgármesterére nem vonatkozik az az új jogszabály, ami harmadával emelte meg a településvezetők fizetését. Egy a Blikktől átvett lapszemle alapján tévesen azt írtuk, Mondok József, Izsák polgármesterének fizetése is bruttó 149 ezer forinttal nőtt.

Mondok József azonban 2015. augusztus 11. óta már nem főállású polgármestere Izsáknak, feladatát társadalmi megbízatás formájában látja el, így rá nem vonatkozik a fizetésemelés. A 168 óra korábbi cikke szerint Mondok azért döntött így, mert saját nevében pályázott trafikkoncesszióra, és azt meg is kapta az általa már több mint két évtizede üzemeltetett városközponti benzinkútra. Mondok arról vált országosan ismertté, hogy európai uniós támogatásból vadászházat épített saját magának, egyet pedig a fiának.

Egy törvénymódosítás minden polgármester fizetésének emeléséről rendelkezik. A megyei jogú városok és a kerületi polgármesterek 3 ezer forint híján bruttó 1 milliót kapnak, az 500 fő alatti falvak vezetői bruttó 300 ezer forintból gazdálkodhatnak, többségüknek költségtérítés sem jár. A kistelepülések polgármestereinek a fizetése 2014-hez képest nem nőtt. Ők gyakorlatilag most kapták vissza a régi fizetésüket, de a nagyvárosi polgármesterek valóban jól jártak – mondta a lapnak Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke.