Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kicsi, zöld, a miénk, és ízletesebb, mint a külföldi, mi az?

2017.02.23. 19:25

Termelői felajánlásból tíz mázsánál is több kivit osztottak szét időseknek, illetve gyermekes családoknak az önkormányzat munkatársai a napokban, írja a Zalai Hírlap Online.

A felajánlást a Tatabányán élő apa és fia, Miklós Ákos, illetve Miklós Ákos Márton tette, akik a becsehelyi-polai Kis-hegyen közel 4 hektárnyi területen termelnek kivit. A lap szerint a lédús (s nem mellesleg a külföldről érkező kivihez képest sokkal zamatosabb) gyümölccsel a község időseinek és gyermekes családjainak akartak kedveskedni.

– Miután az iskolagyümölcs létező fogalom, ezért vetődött fel bennünk a gondolat, hogy a kereskedelmi forgalomban kívánatos méretnél kisebb, ám teljesen hibátlan és ugyanúgy fogyasztható kiviket a becsehelyi gyerekekhez juttatjuk el, mondta a lapnak Miklós Ákos Mártontól.

Mint a zaol.hu korábban beszámolt róla, Zala megyében egyre több helyen megél néhány mediterrán gyümölcsfajta. Védettebb helyeken a füge, a kivi számára teljesen megfelelőek a zalai klimatikus viszonyok.