Szabadlábra helyezték a rendőrnőt elgázoló kamionost

2017.02.23. 11:51 Módosítva: 2017.02.23. 11:51

Megszüntette a Budapest Környéki Törvényszék annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki február közepén az M5-ös autópálya leállósávjában kamionjával elsodorta az éppen intézkedő rendőröket - közölte a bíróság csütörtökön az MTI-vel. Az egyik rendőr súlyos sérüléseket szenvedett, egy rendőrnő pedig a helyszínen meghalt.

A Budakörnyéki Járásbíróság február 15-én elrendelte a halálos közúti baleset gondatlan okozásával gyanúsított 47 éves román férfi előzetes letartóztatását. A végzés ellen a vádlott és védője fellebbezett. A másodfokon eljáró Budapest Környéki Törvényszék a fellebbezést alaposnak találta és arra az álláspontra helyezkedett, hogy a bűncselekmény súlya nem alapozza meg a szökés, elrejtőzés veszélyét. A férfi ellen a rendőrség közúti baleset okozása vétsége miatt folytat eljárást.

Mint írták, "a bírói tanács megvizsgálta a gyanúsított életkörülményeit, valamint figyelembe vette az egyéb tárgyi és személyi tényezőket, mely alapján nem következtetett arra, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a hatóság elől megszökne vagy elrejtőzne".

Az Országos Rendőr-főkapitányság reggel közölte, hogy a balesetben meghalt rendőrnő búcsúztatását csütörtökön tartják, a gyászszertartás a család kérésére a sajtó számára nem nyilvános.